Raporun ve kampanyanın tanıtımının yapıldığı 8 Mart’a giderken İzmir Kadın Buluşması’nda İzmir Gazeteciler Cemiyeti Proje Koordinatörü Reyhan Şenay Nar Projesi’ni tanıttı 

Nar projesinin kadına yönelik erkek şiddetine ve çocuk istismarına karşı medyada şiddet dilini değiştirmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütüldüğünü anlatan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Proje Koordinatörü Reyhan Şenay, yaptıkları çalışmalar hakkında Mor Dayanışma İzmir Kadın Buluşması’nda bilgi verdi. Şenay, “Herkes bireysel ya da kurumsal olarak şiddete karşı mücadele edebilir. Ama birlikte Nar kabuğu altında ortak hareket edebilirsek, çözüm yolları üretebiliriz. Biz gazeteciler, Nar projesi altında şiddete karşı mücadelemizi mahallerde ve medyada yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. İzmir, Manisa, Muğla odaklı başladığımız yolculuk Denizli ve Aydın’da da devam ediyor. Şiddete karşı mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu. 

Kadın sığınmaevlerinin niteliksel olarak da değişmesi gerektiğini hatırlatan Şenay, 12 yaşından büyük erkek çocuklarının kadın sığınma evlerine alınmamasının şiddet gören kadının şikayetinden vazgeçmesinde etkili olduğuna da değindi. Mor Dayanışmanın nitelikli ve güvenli kadın sığınak kampanyasının seçim döneminde çok anlamlı olduğunu söyleyen Şenay, belediye başkanlığı adaylarının şiddete karşı çözümcül yaklaşımlarıyla katkıda bulanabileceklerini hatırlattı. 

Nitelikli ve Güvenli Kadın Sığınağı Açılsın

Mor Dayanışma nitelikli ve güvenli sığınmaevi kampanyasının tanıtıldığı toplantıya sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtar adayları da katıldı. Kampanyada, şiddete uğrayan ya da uğrama riski bulunan kadınların 6 ay gibi sınırlı bir sürede değil, kapasite artırılarak, kendi ayakları üzerinde durabilecekleri zamana kadar kalabilmeleri hatırlatılıyor. Kadınların ekonomik özgürlüklerinin sağlanması amacıyla sığınmaevlerinde iş ve meslek edindirme kurslarının düzenlenmesinin önemi vurgulandı. Kadınların sığınmaevlerinde sadece barınma ihtiyaçlarının değil, psikolojik, sosyo-ekonomik anlamda güçlendirilmesinin önemine değinildi.
Sığınmaevlerinde kalan kadın ve çocukların güçlendirilmesi için gerekli bütçenin ayrılması da diğer talepler arasında bulunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi