İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na başvurdu. Soylu, 26 Temmuz Cuma günü Meclis Başkanlığı'na sunduğu dilekçede, dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti.

Siyaset Tecrübesi ve Görev Tanımı

Süleyman Soylu, 40 yılı aşkın süredir siyasetin içinde bulunmuş bir isim olarak, çeşitli görevlerde yer aldığını belirtti. Soylu, dilekçesinde, görev yaptığı süre boyunca millete hizmet etmenin, hesap verme sorumluluğunun bilincinde olduğunu ifade etti. Ayrıca, siyasetçilerin dönem dönem çeşitli ithamlarla karşılaşmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Karalama ve İftira İddiaları

Soylu, dilekçesinde, Gazi Meclis'te görev yaptığı süre zarfında çeşitli mesnetsiz ve iftiraya dayalı karalamalarla karşılaştığını belirtti. Bu karalamaların, hem iç hem dış kaynaklı olarak, devletin itibarını zedelemeye yönelik olduğunu iddia etti. Soylu, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından, demokrasiyi ve hukuku koruma adına büyük bir mücadele verdiklerini belirtti.

İftira ve Manipülasyonlar

Soylu, İçişleri Bakanlığı görevinde bulunduğu dönemde, terörle mücadele, kaçak göç, afetler ve organize suç örgütleriyle mücadele konularında kararlılık sergilediğini ifade etti. Ancak, görev süresi boyunca bu mücadelenin hedef alındığını ve itibarsızlaştırılmak istendiğini belirtti. Sosyal medya ve diğer medya mecralarında, Soylu hakkında 11 bin 500 televizyon haberi, 1454 gazete haberi ve 628 köşe yazısı yayımlandığını aktardı.

Kamuoyu ve Meclis Tartışmaları

Süleyman Soylu, kendisine yönelik yapılan eleştirilerin ve karalamaların, CHP Genel Başkanları ve sözcüleri tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Bu kampanyaların, PKK terör örgütü ve diğer terör gruplarıyla işbirliği içinde yapıldığını savundu. Ayrıca, bu tür kampanyaların, hem yasama faaliyetlerini hem de kişisel itibarı zedelemek amacı taşıdığını ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ