Bilim insanları, evrendeki yaşam arayışında Dünya benzeri gezegenlere odaklanmanın yeterli olmayabileceğini düşünüyor. Yeni bir araştırmaya göre, uzayda süzülen ve hayatta kalmak için bir gezegene ihtiyaç duymayan yaşam formları olabilir. Harvard ve Edinburgh Üniversitelerinden bilim insanları, alışılmadık ortamlarda ortaya çıkabilecek yaşam biçimlerini inceledi.

FOTOSENTEZ YAPAN UZAYLILAR

Araştırmacılar, fotosentez yaparak hayatta kalan basit organizmaların ekstrem koşullarda, hatta gezegenler olmadan da yaşayabileceğini öne sürüyor. Su ayılarının uzayın zorlu koşullarında hayatta kalabilmesi, bu hipotezi destekliyor. Bilim insanları, uzayda yaşayabilecek bu organizmaların koruyucu bir kabuğa, sıcaklık düzenleme mekanizmasına ve hafif elementleri kaçırmama yeteneğine ihtiyaç duyacağını belirtiyor.

Adana'nın Kozan ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem Adana'nın Kozan ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem

KENDİ KENDİNE YETEBİLEN UZAY KOLONİLERİ

Bu tür organizmaların, bir asteroit gibi sabit bir kaynaktan beslenerek başlayıp, daha sonra kendi içlerinde kapalı bir döngü oluşturarak geri dönüşümle varlıklarını sürdürebilecekleri düşünülüyor. Araştırma, bu tür canlıların var olduğunu kanıtlamasa da, evrende yaşam arayışında farklı ortamların da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ