Çayırova Belediyesi, Gaziantep’i konuk edecek Çayırova Belediyesi, Gaziantep’i konuk edecek

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek olan 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na sayılı günler kaldı. 26 Temmuz Cuma günü TSİ 22.00'de gerçekleşecek açılış töreniyle başlayacak olan oyunlara 100 gün kaldı.

Olimpiyat Oyunları Tarihi: 33. Kez Paris'te

Paris, 33. kez olimpiyatları ağırlamaya hazırlanıyor. Ancak, I. ve II. Dünya Savaşları nedeniyle gerçekleştirilemeyen oyunlar hesaba katıldığında, 33. Yaz Olimpiyatları'nın açılış töreni Seine Nehri'nde gerçekleşecek.

Yeni Eklenen Branşlar ve Sporcuların Heyecanı

Paris 2024, olimpiyat programına breakdans, sportif tırmanış, kaykay ve dalga sörfü gibi yeni branşları ekleyerek dikkatleri üzerine çekiyor. 17 gün sürecek müsabakalarda 10 bin 500 sporcu madalya mücadelesi verecek.

Madalyalarda Paris'ten Bir Parça

Madalya kazanan sporcular, Paris'ten bir parçayı da yanlarında götürebilecekler. Eyfel Kulesi'nin tadilatı sırasında değiştirilen parçalar, altın, gümüş ve bronz madalyaların içine yerleştirilerek sporculara verilecek.

Türkiye'den 55 Sporcu Katılacak

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na Türkiye'den 55 sporcu katılacak. Atıcılık, atletizm, yol bisikleti, boks, artistik cimnastik, güreş, halter, okçuluk, tekvando, voleybol, yelken ve yüzmede Türk sporcular madalya mücadelesi verecek.

Meşale Töreni ve Tasarımı

Olimpiyat meşalesi, 26 Nisan Cuma günü Yunanistan'ın başkenti Atina'dan yola çıkacak. Fransız tasarımcı Mathieu Lehanneur tarafından tasarlanan meşale, olimpiyatların sembolü olacak.

Evden Çalışma Kampanyası

Paris hükümeti, olimpiyatlar süresince toplu taşımadaki yoğunluğu önlemek için vatandaşları evden çalışmaya teşvik ediyor. Kampanya kapsamında metro ve tren istasyonlarına bilgilendirme afişleri asıldı.

Rus ve Belaruslu Sporcuların Durumu

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Rus ve Belaruslu sporcuların "tarafsız sporcu" statüsünde yarışabileceklerini açıkladı. Ancak, bu sporcuların Ukrayna'ya yönelik savaşı destekleyenlerin Paris 2024'e katılmasına izin verilmeyecek.

Olimpiyat Büyükelçiliği Görevinden Alınan Basketbolcu

Eski Fransız basketbolcu Emilie Gomis, yaptığı bir paylaşım nedeniyle "Olimpiyat Büyükelçiliği" görevinden alındı. Komite, Gomis'in paylaşımının tarafsızlığını etkileyeceğini belirterek bu kararı aldı.

Kaynak: Haber Merkezi