Girişimcilere finansman için yeni fon Girişimcilere finansman için yeni fon

Henley Business School'dan Prof. Dr. Yelena Kalyuzhnova, araştırmayla ilgili bilgileri paylaşarak "Yaratıcı şirketlerin dijital becerilerinin ve pandemiye uyum sağlama yeteneklerinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduk. Araştırmayı Kazakistan ve İngiltere'de yaptık. 10 bin müzik endüstrisi temsilcisine (tiyatro, opera, bale vb.) ankete davet gönderdik. Pandemi sebebiyle, müzik sektöründeki küçük işletmelerin, hizmetlerini sosyal mesafeyi gözeterek sunabilmek için yaratıcı çözümler geliştirmek zorunda kaldıklarını gözlemledik. İngiltere'de müzik endüstrisi çalışanlarının üçte birinden fazlası 2020'de işini kaybetti. Kazakistan’da bu oran yüzde 15. Bu nedenle sürecin analizi büyük önem taşıyor çünkü gelecekteki olası krizlere uyum sağlamak için daha fazla önlem geliştirilmesine yardımcı olabilir" dedi.

“BU ETKİ GEÇİCİ”

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Hakan Yurdakul da "COVID-19'un yaratıcı endüstrileri, istihdamı ve gelirleri etkilediğini biliyoruz. Öte yandan verileri karşılaştırdığımızda, bu etkinin geçici olduğunu görüyoruz. Pandeminin etkileri tüm sektörleri etkiledi ve etkilemeye devam ediyor. Evden ya da uzaktan çalışmanın arttığını gözlemliyoruz" ifadelerini kullandı.

Seminerde konuşan Yeditepe Üniversitesi Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Natalya Ketenci ise "Henley Business School ile işbirliği içinde, Türkiye için benzer bir çalışma yürütüyoruz. COVID-19 dışında, enerji krizi, deprem gibi diğer krizleri de ele alacağız" dedi.

“ENSTRÜMANLARINI SATMAK ZORUNDA KALANLAR OLDU”

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi ve sanatçı Cenk Yüksel de, "Pandemi beklenmedik bir sınavdı. Bazı insanlar, maddi kaynak yaratmak için enstrümanlarını satmak zorunda kaldı ve günlük yaşamlarını devam ettirmeye çalıştı" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA