Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, İzmir'in sağlık alanında önemli merkezlerinden biri olarak her gün binlerce hastaya hizmet veriyor. Hastaneden randevu almanın en kolay ve hızlı yolu, hastanenin resmi internet sitesi üzerinden erişilebilen e-randevu sistemi. Hastane randevusu almak isteyen vatandaşlar, www.hastane.deu.edu.tr adresini ziyaret ederek ana sayfada yer alan "Online Randevu" butonuna tıklayabilir. Sistem üzerinden hem mevcut randevularınızı görüntüleyebilir hem de yeni randevu oluşturabilirsiniz. Online randevu sistemini kullanmak için T.C. kimlik numarası ve sistem tarafından oluşturulan şifre gerekiyor. İlk kez giriş yapacak hastaların öncelikle "Yeni Üyelik" bölümünden kayıt olmaları gerekiyor.

Dokuz Eylul Hastanesi Poliklinikler 2

İnternet üzerinden randevu alma işlem adımları

E-randevu sisteminde randevu almak için öncelikle sisteme giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda "Randevu Al" seçeneğini tıklayarak ilerlemelisiniz. Ardından branş seçimi ekranında, muayene olmak istediğiniz bölümü seçmeniz isteniyor. Sistemde dahiliye, göz, kardiyoloji, nöroloji, genel cerrahi gibi tüm branşlar bulunuyor. Branş seçiminin ardından o bölümdeki doktorlar listeleniyor ve istediğiniz doktoru seçebiliyorsunuz. Doktor seçiminden sonra, uygun tarih ve saat dilimini belirleyerek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Randevu işlemi tamamlandıktan sonra, sistem tarafından randevu bilgilerinizi içeren bir onay mesajı alacaksınız. Bu mesajı kaydetmeniz veya çıktısını almanız randevu gününde işlerinizi kolaylaştıracaktır.

Dokuz Eylul Universitesi Hastanesi 2

DEÜ Hastanesi randevu sistemi hangi saatlerde aktif?

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi randevu sisteminin açılış saatleri hakkında birçok hasta soru soruyor. Hastanenin e-randevu sistemi 7/24 açık olmasına rağmen, yeni randevu kontenjanları her gün saat 00.01'de sisteme ekleniyor. Özellikle yoğun branşlar için randevu almak isteyen hastaların bu saati takip etmelerinde fayda var. Gece yarısı açılan randevular, özellikle göz, cildiye, kardiyoloji gibi yoğun poliklinikler için genellikle ilk saatlerde dolabiliyor. Bu nedenle randevu almak için gece 00.01'i bekleyemeyecek hastalar, MHRS üzerinden veya hastanenin çağrı merkezi numarası üzerinden ertesi gün için randevu talebinde bulunabilirler.

Orig-2

DEÜ Hastanesi MHRS üzerinden randevu alma seçeneği

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), Sağlık Bakanlığı'nın tüm sağlık kurumları için sunduğu ortak randevu platformudur. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi de MHRS sistemine entegre olduğu için hastalar MHRS üzerinden de randevu alabilirler. MHRS'den randevu almak için e-Nabız uygulamasını, MHRS web sitesini (mhrs.gov.tr) veya MHRS mobil uygulamasını kullanabilirsiniz. Ayrıca ALO 182 Sağlık Bakanlığı Çağrı Merkezi'ni arayarak da MHRS randevusu alabilirsiniz. MHRS sisteminde randevu almak için T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi kullanılıyor. MHRS randevuları da genellikle gece yarısından sonra yenileniyor, ancak hastane tarafından gün içinde de ek kontenjanlar açılabiliyor.

313167

DEÜ Hastanesi Tınaztepe Polikliniği için randevu detayları

Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Polikliniği, ana kampüse göre daha az yoğun bir merkez olarak hizmet veriyor. Tınaztepe Yerleşkesi'nde bulunan bu poliklinikte randevu almak, ana hastaneye göre genellikle daha kolay oluyor. Tınaztepe Polikliniği randevuları için aynı e-randevu sistemi kullanılıyor, ancak sistem üzerinde lokasyon seçimi yaparak Tınaztepe Polikliniği'ni özellikle tercih edebilirsiniz. Bu poliklinikte özellikle dahiliye, göz, kulak burun boğaz, ortopedi ve fizik tedavi bölümlerinin hizmet verdiğini belirtmek gerekir. Tınaztepe Polikliniği'nin bir avantajı da randevu yoğunluğunun ana hastaneye göre daha az olması, bu nedenle acil durumlarda Tınaztepe'den randevu bulma şansınız daha yüksek olabilir.

Dokuz Eylul Universitesi Hastanesi

DEÜ Hastanesi telefon ile randevu talep etme işlemleri

İnternet kullanımı konusunda zorluk yaşayan hastalar için Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi telefon ile randevu alma imkanı da sağlıyor. Hastanenin randevu alma hattı (0232) 412 22 22 numaralı telefondur. Bu numara hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Telefon ile randevu almak için T.C. kimlik numaranız ve varsa daha önce aldığınız hasta numarasını hazır bulundurmanız gerekiyor. Çağrı merkezi yoğunluğu nedeniyle bazen beklemeler olabiliyor, bu nedenle mümkünse yoğun olmayan saatlerde aramanız öneriliyor. Telefon ile randevu alırken, istediğiniz bölümü, varsa tercih ettiğiniz doktoru ve size uygun gün-saat bilgisini belirtmeniz gerekiyor.

D E Ü Araştırma Uygulama Hastanesi 1

DEÜ Diş Hekimliği Fakültesi randevu sistemi farklı işliyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, ana hastaneden ayrı bir randevu sistemi kullanıyor. Diş Hekimliği Fakültesi'nden randevu almak için (0232) 412 12 12 numaralı telefonu aramanız gerekiyor. Diş Hekimliği randevuları telefon üzerinden verilirken, fakültenin kendi web sitesi üzerinden de (dishekimligi.deu.edu.tr) online randevu sistemi kullanılabiliyor. Diş hekimliği fakültesinde öğrenci kliniklerinden randevu almak isteyenler için farklı bir sistem uygulanıyor. Öğrenci kliniklerinde tedavi görmek isteyen hastalar, fakülteye şahsen başvurarak ilgili anabilim dalına kaydolmak zorunda. Bu kliniklerde tedaviler daha uzun sürmekle birlikte maliyet açısından avantaj sağlıyor.

Dokuz Eylul Universitesi Hastanesi Turkiye Nin En Iyi Hastaneleri Arasinda Yer Aldi

DEÜ Hastanesi Randevu almak için gerekli belgeler

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nden ilk kez randevu alacak hastalar için bazı belgeler gerekiyor. Özellikle hastaneye ilk kez başvuracak kişilerin yanında kimlik, sağlık güvencesini gösteren belge (SGK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı vb.) ve sevk kağıdı (eğer başka bir kurumdan sevk edildiyse) bulundurmaları gerekiyor. Ayrıca daha önce başka bir hastanede yapılmış tetkikler, raporlar ve kullanılan ilaçların listesini de yanınızda bulundurmanızda fayda var. Randevu günü hastaneye gelirken mutlaka randevu bilgilerinizi (randevu numarası veya onay mesajı) yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Randevu saatinden en az 15 dakika önce hastanede olmanız, kayıt ve diğer işlemler için zaman kazandıracaktır.

Thumbs B C 1C85D31250196944Bf23318Ab8F7C9E1

Randevu almada sık karşılaşılan sorunlar ve çözümleri

E-randevu sisteminde zaman zaman teknik sorunlar yaşanabiliyor. Özellikle yoğun saatlerde sisteme giriş yapılamaması veya randevu alınamaması gibi durumlarla karşılaşılabiliyor. Böyle durumlarda birkaç dakika bekleyip tekrar denemek veya farklı bir internet tarayıcısı kullanmak sorunu çözebiliyor. Sisteme giriş yapamama sorunu yaşayanlar için şifre sıfırlama seçeneği de mevcut. Ayrıca randevu bulamama sorunu yaşayanlar için, gece yarısı 00.01'de sisteme girmeyi denemek veya gün içinde düzenli olarak kontrol etmek çözüm olabilir. Bazen hasta iptallerinden dolayı gün içinde boş randevular açılabiliyor. En son çare olarak hastanenin çağrı merkezini arayarak sorununuzu iletebilir ve çözüm bulunmasını talep edebilirsiniz.

Deu Hastanesi Nde Atama Krizi Rektorlukten Veto 1187771

Randevu iptali ve değişikliği işlemleri

Randevu aldıktan sonra iptal etmek veya değiştirmek isteyen hastalar için Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çeşitli seçenekler sunuyor. E-randevu sistemi üzerinden aldığınız randevuları yine aynı sistem üzerinden iptal edebilir veya değiştirebilirsiniz. Bunun için www.hastane.deu.edu.tr adresinden e-randevu sistemine giriş yaparak "Randevularım" sekmesine tıklamanız ve listelenen randevularınız arasından işlem yapmak istediğiniz randevuyu seçmeniz gerekiyor. Randevu iptallerinin mümkünse 24 saat öncesinden yapılması, başka hastaların boşalan kontenjanlardan yararlanabilmesi açısından önemli. Randevunuzu değiştirmek istiyorsanız, önce mevcut randevunuzu iptal edip ardından yeni bir randevu oluşturmanız gerekiyor. Telefon ile randevu değişikliği veya iptali de (0232) 412 22 22 numaralı çağrı merkezi aracılığıyla yapılabiliyor.

Yabancı hastalar için randevu alma seçenekleri

Yabancı uyruklu hastalar için Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde özel bir birim bulunuyor. Yabancı hastalar, pasaport numarası veya yabancı kimlik numarası ile e-randevu sistemini kullanabiliyorlar. Ancak dil bariyeri nedeniyle yaşanabilecek sorunlar için hastanenin Uluslararası Hasta Birimi ile iletişime geçmek daha sağlıklı olacaktır. Bu birim (0232) 412 42 42 numaralı telefondan hizmet veriyor. Birimde İngilizce, Almanca ve Arapça bilen personel bulunuyor. Yabancı hastaların randevu alırken pasaport, ikamet belgesi ve sağlık sigortası bilgilerini hazır bulundurmaları gerekiyor. Acil durumlar dışında, yabancı hastaların randevu almadan hastaneye gelmemeleri tavsiye ediliyor.

Özel poliklinik ve öğretim üyesi muayeneleri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde öğretim üyesi muayenesi olmak isteyenler için özel bir randevu sistemi bulunuyor. Öğretim üyeleri genellikle haftanın belirli gün ve saatlerinde özel poliklinik hizmeti veriyorlar. Bu hizmet için randevu almak standart randevulara göre daha zor olabiliyor çünkü kontenjanlar daha sınırlı. Öğretim üyesi muayenesi için yine e-randevu sistemi kullanılıyor ancak branş seçimi yaparken "Öğretim Üyesi Polikliniği" seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor. Bu muayeneler için ücret farkı olduğunu belirtmek gerekir. Özel sigortanız varsa, sigorta şirketinizin öğretim üyesi muayenesini karşılayıp karşılamadığını önceden öğrenmenizde fayda var.

Sırrı Süreyya Önder'in kızı 'oh olsun' demeye getirenlere sonunda patladı Sırrı Süreyya Önder'in kızı 'oh olsun' demeye getirenlere sonunda patladı

Tetkik ve görüntüleme randevuları nasıl alınır?

Laboratuvar testleri, röntgen, ultrason, MR, tomografi gibi tetkik randevuları için süreç biraz farklı işliyor. Bu tetkikler için öncelikle bir doktor tarafından istem yapılması gerekiyor. Doktor muayenesinden sonra, elinizde tetkik isteği ile ilgili birime başvurarak randevu alabiliyorsunuz. Bazı tetkikler için hastanenin ilgili birimlerindeki bankolardan yüz yüze randevu alınırken, MR ve tomografi gibi yoğun talep gören tetkikler için (0232) 412 36 36 numaralı Merkezi Görüntüleme Randevu Hattı'nı aramanız gerekiyor. Tetkik randevuları için online sistem henüz tam anlamıyla uygulamaya geçmemiş durumda. Acil durumlarda doktorunuzun "acil" notu düşmesi halinde bazı tetkikler için aynı gün randevu alınabiliyor.

Mobil uygulamadan randevu almanın püf noktaları

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nin kendi mobil uygulaması henüz bulunmuyor, ancak e-Nabız ve MHRS mobil uygulamaları üzerinden hastaneye randevu alabiliyorsunuz. Bu uygulamaları cep telefonunuza indirerek her yerden kolayca randevu işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Mobil uygulamalar üzerinden randevu alırken internet bağlantınızın güçlü olması önemli, çünkü zayıf bağlantılarda uygulama donabiliyor ve randevu işleminiz yarıda kalabiliyor. Mobil uygulamaların bir avantajı da, istediğiniz bölüm veya doktor için boş yer kalmadığında, yer açıldığında size bildirim gönderebilmeleri. Özellikle MHRS uygulamasında "Randevu Bildirimlerini Aç" seçeneğini işaretlerseniz, istediğiniz bölümde yer açıldığında anında haberdar olabilirsiniz.

Randevu alamayanlar için acil çözüm önerileri

Tüm çabalarınıza rağmen randevu alamadıysanız veya acil bir durumunuz varsa bazı alternatif yöntemler bulunuyor. Öncelikle, hastanenin Acil Servisi 24 saat hizmet veriyor. Acil bir sağlık sorununuz varsa randevu almadan doğrudan acil servise başvurabilirsiniz. Acil olmayan ancak kısa sürede muayene olmanız gereken durumlarda, sabah erken saatlerde hastaneye giderek "günübirlik hasta" olarak kayıt yaptırabilirsiniz. Bu şekilde, o gün için ayrılmış sınırlı kontenjanlardan yararlanma şansınız olabilir. Ayrıca bazı bölümlerde, randevusuz hasta kabul edilen özel saatler de bulunabiliyor. Bu bilgiyi hastanenin ilgili polikliniğini arayarak öğrenebilirsiniz. Son olarak, randevu bulamıyorsanız, Sağlık Bakanlığı'na bağlı diğer hastanelerden randevu almayı deneyebilirsiniz.

Randevu sisteminde yaşanan genel sorunlar ve ilgili birimler

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi randevu sisteminde zaman zaman yaşanan sorunlar için başvurabileceğiniz çeşitli birimler bulunuyor. Sistemsel sorunlar için hastanenin Bilgi İşlem Birimi ile iletişime geçebilirsiniz. Randevu iptalleri veya değişiklikleri konusunda sorun yaşıyorsanız Hasta Kabul Birimi yardımcı olabilir. Randevu sisteminde yaşanan haksızlıklar veya şikayetleriniz için Hasta Hakları Birimi'ne başvurabilirsiniz. Bu birim hastanede yaşadığınız her türlü sorunu dinleyip çözüm üretmeye çalışıyor. Ayrıca, hastanenin resmi web sitesindeki "Bize Ulaşın" bölümünden online şikayet ve öneri formunu doldurarak da sorunlarınızı iletebilirsiniz. Hastane yönetimi, randevu sistemini sürekli iyileştirmek için hasta geri bildirimlerini dikkate alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ