Fenerbahçe’de Acun Ilıcalı ile Başkan Aziz Yıldırım arasında yaşanan loca tartışması yeni bir boyut kazandı.
Ali Koç döneminde yönetim kurulunda görev yapan Acun Ilıcalı hakkında bazı kongre üyelerinin kulüpten ihracı istemiyle disiplin kuruluna başvurduğu öne sürüldü.
Loca krizi mahkemeye taşınmıştı
Aziz Yıldırım’ın yeniden başkan seçilmesinin ardından Chobani Stadı’nda Acun Ilıcalı’ya ait 217 numaralı locanın başkanlık locası olarak kullanılacağı belirtilmiş, Ilıcalı’nın loca sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilmişti.
Ilıcalı’nın konuyu yargıya taşımasının ardından mahkemeden locanın kendisine iade edilmesi yönünde karar çıktığı, daha sonra yaşanan ikinci iptal girişiminde de kararın Ilıcalı lehine sonuçlandığı belirtilmişti.
Ilıcalı’nın avukatından suç duyurusu açıklaması
Acun Ilıcalı’nın avukatı Hakan Öncel, daha önce yaptığı açıklamada loca konusunda alınan kararların mahkemeler tarafından üç kez reddedildiğini ifade etmişti.
Öncel ayrıca, Fenerbahçe’nin resmi antetinin gerçeğe aykırı şekilde kullanıldığı şüphesiyle suç duyurusunda bulunulduğunu ve soruşturmanın sürdüğünü açıklamıştı.
Disiplin kuruluna başvuru yapıldı
Yaşanan gelişmelerin ardından Aziz Yıldırım’a yakınlığıyla bilinen bazı kongre üyelerinin, Acun Ilıcalı’nın Fenerbahçe üyeliğinden çıkarılması talebiyle kulüp disiplin kuruluna başvurduğu belirtildi.
Başvurunun ardından disiplin kurulunun süreci başlattığı ve Ilıcalı’dan savunma istediği aktarıldı.
Acun Ilıcalı’nın vereceği savunmanın ardından disiplin kurulunun başvuruyu değerlendirmesi bekleniyor. Süreç sonunda Ilıcalı hakkında üyelikten çıkarma yönünde bir karar verilip verilmeyeceği netlik kazanacak.





