İzmir’in Karabağlar ilçesinde bir banka şubesinde yaşanan ve saatler süren hareketliliğe neden olan rehine olayının yeni ayrıntıları ortaya çıktı. Bankada bulunan 5 çalışanı rehin alan C.A. isimli şüpheli, polis ekiplerinin yürüttüğü müzakere çalışmasının ardından teslim oldu. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre olay, 9 Eylül 2026 günü saat 16.30 sıralarında İnönü Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesinde meydana geldi. Banka şubesine gelen C.A., özel güvenlik görevlisine ait silahı aldı. Şüpheli daha sonra banka içerisinde bulunan 5 çalışanı rehin aldı.
İnönü Caddesi çift yönlü kapatıldı
Olayın ihbar edilmesinin ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Banka çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, olası bir olumsuzluğun önüne geçmek amacıyla vatandaşların bölgeye yaklaşmasına izin verilmedi. İnönü Caddesi de polis ekipleri tarafından çift yönlü olarak araç trafiğine kapatıldı. Müzakere ekiplerinin yanı sıra özel harekât unsurları da bölgede hazır bekletildi. Ekipler, içeride bulunan banka çalışanlarının zarar görmemesi için operasyonu kontrollü şekilde yürüttü.
5 rehine sağ salim kurtarıldı
Polis ekipleri, banka içerisindeki C.A. ile müzakereye başladı. Görüşmeler sonucunda şüpheli ikna edilerek teslim oldu. Rehin tutulan 5 banka çalışanı güvenli şekilde bankadan çıkarıldı. Çalışanların kurtarılma anları çevrede bulunan kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi. Şüpheli C.A. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.
Başsavcılık 4 isim görevlendirdi
Olayın ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, soruşturmanın etkin ve koordineli yürütülmesi amacıyla 2 Cumhuriyet Başsavcıvekili ile 2 Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiğini açıkladı. Soruşturmanın titizlikle ve çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.
Şüpheliyle ilgili yeni ayrıntı
Olayın ardından C.A. hakkında yeni bilgiler de ortaya çıktı. Şüphelinin daha önce psikiyatri tedavisi gördüğü öne sürüldü. Ayrıca şüphelinin gözaltına alındığı sırada üzerinde herhangi bir silah bulunmadığı belirtildi. Olayın nasıl başladığı, özel güvenlik görevlisine ait silahın nasıl alındığı ve rehine krizinin tüm ayrıntıları başlatılan soruşturma kapsamında araştırılıyor.





