İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, gün boyunca düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutlandı. Cumhuriyet’in ilanının 103’üncü yıl dönümünde kentin dört bir yanında bayram heyecanı yaşanırken, akşam saatlerinde binlerce İzmirli sokaklara döküldü. Saat 20.30’da Hükümet Konağı önünde bir araya gelen vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Alsancak yönüne doğru düzenlenen fener alayına katıldı. Konak Pier önünde 350 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağını taşıyan yurttaşlarla buluşan kortej, marşlar ve alkışlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na doğru ilerledi.
103 yıllık Cumhuriyet gururu gökyüzüne yansıdı
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının en dikkat çekici etkinliklerinden biri Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirildi. İzmir Körfezi üzerinde düzenlenen gösteride bin dron, gökyüzünü kırmızı ve beyaz ışıklarla aydınlatarak görsel bir şölen oluşturdu. Gösteride Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi, Bandırma Vapuru, Türk bayrağı ve Atatürk’ün imzası gökyüzünde canlandırıldı. Atatürk’ün at üzerinde Samsun’a çıkışını simgeleyen görsel ile “Cumhuriyeti Biz Kazandık” mesajı da izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
Binlerce İzmirlinin ilgiyle takip ettiği dron gösterisinin ardından düzenlenen havai fişek gösterisi, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu zirveye taşıdı. Gökyüzünü aydınlatan rengârenk ışıklar, Gündoğdu Meydanı’nı dolduran vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.
Cumhuriyet coşkusu Ceza konseriyle devam etti
Görsel şölenin ardından kutlamalar, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen Ceza konseriyle sürdü. Meydanı dolduran binlerce İzmirli, ünlü rap sanatçısının seslendirdiği şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.
Türk bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar, müzik ve marşlar eşliğinde Cumhuriyet’in 103’üncü yılını kutladı. Fener alayından dron gösterisine, havai fişeklerden konsere uzanan etkinliklerle İzmir, Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla tamamladı.













