İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen feci kaza, bölgede ve kent genelinde büyük üzüntüye yol açtı. Edinilen bilgilere göre, Kemalpaşa-İzmir kara yolunun Ulucak mevkisinde seyir halinde bulunan C.K. (36) idaresindeki 34 RM 3364 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan otomobil, yol kenarındaki bariyerleri ve şarampolu aşarak yatak derinliği bulunan Nif Çayı'na devrildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

Ulucak mevkiinde direksiyon hakimiyeti kayboldu

Kazanın yaşandığı Kemalpaşa-İzmir kara yolu Ulucak mevkiinde, olay esnasında arkadan gelen diğer sürücüler durumu derhal yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı arama kurtarma ekipleri ile sağlık görevlileri, çay yatağına yuvarlanan araca ulaşmak için yoğun çaba sarf etti. Suyun ve çamurlu zeminin zorlaştırdığı kurtarma çalışmaları sırasında ekipler, araç içerisinde mahsur kalan yolculara müdahalede bulundu.

Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk kontrollerde, araçta yolcu olarak bulunan 36 yaşındaki Fulya K.'nin hayatını kaybettiği tespit edildi. Çaya ters devrilen otomobilin içerisinden çıkarılan sürücü C.K. ile araçtaki bir diğer yolcu olan H.D. (47) ise itfaiye ve sağlık ekiplerinin ortak çalışmasıyla yukarı taşındı. Olay yerindeki ambulanslarda ilk müdahaleleri yapılan yaralıların durumlarının ciddi olduğu öğrenildi.

Yaralılar Ege Üniversitesi Hastanesi acil servisinde tedavi altında

Olay yerindeki acil tıbbi müdahalenin ardından ağır yaralı sürücü C.K. ile yolcu H.D., ambulanslarla hızla Ege Üniversitesi Hastanesi acil servisine sevk edildi. Hastanede hemen kırmızı alana alınan yaralıların tedavilerinin sürdüğü, hayati tehlikelerinin devam ettiği bildirildi. Kazada yaşamını yitiren Fulya K.'nin cenazesi ise yapılan incelemelerin ve cumhuriyet savcısının kaza yerindeki tespitlerinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna nakledildi.

Süleymancılar operasyonunda 20 tutuklama
Süleymancılar operasyonunda 20 tutuklama
İçeriği Görüntüle

Kaza nedeniyle Ulucak mevkiindeki trafik akışı bir süre polis ekipleri tarafından kontrollü olarak sağlandı. Çaya devrilen 34 RM 3364 plakalı otomobil, bölgeye çağrılan iş makineleri ve vinç yardımıyla çay yatağından çıkarılarak çekici vasıtasıyla emniyet otoparkına götürüldü. Aracın kaldırılmasının ardından kara yolunda ulaşım yeniden normale döndü.

Soruşturma detaylı şekilde sürdürülüyor

Feci kazanın ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde emniyet birimleri tarafından geniş çaplı bir adli soruşturma başlatıldı. Olay yeri inceleme ekipleri, kazanın meydana geldiği viraj ve yol güzergahında detaylı teknik incelemeler yaptı. Yol zemininde fren izleri, olası mekanik arıza ihtimalleri ve çevredeki güvenlik kameralarının kayıtları mercek altına alındı.

Bölge sakinleri ve sürücüler, Kemalpaşa hattında özellikle hava şartları ve yol durumuna bağlı olarak sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğine vurgu yaptı. Yetkililer, sürücülerin hız limitlerine riayet etmeleri, emniyet kemerlerini takmaları ve yorgun araç kullanmamaları konusunda uyarılarda bulunurken, kazanın kesin oluş nedeninin hazırlanacak bilirkişi ve kaza kırım raporlarının ardından netleşeceğini duyurdu.

Kaynak: AA