SEMİ TEKTAŞ/ Muğla'nın Milas ilçesinde Belediye Başkanı Fevzi Topuz, İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırıldı. Topuz'un, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 23 Ekim 2026 tarihinde tutuklandığı belirtildi. İçişleri Bakanlığı, görevden uzaklaştırma kararının Anayasa ve Belediye Kanunu hükümleri doğrultusunda geçici bir tedbir olarak alındığını duyurdu.
Üç ayrı suçlamayla soruşturma
Bakanlığın açıklamasına göre Fevzi Topuz hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının 2026/11589 sayılı dosyası kapsamında soruşturma yürütülüyor. Soruşturmada Topuz'a yöneltilen suçlamalar arasında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kamu görevlisinin resmî belgede sahteciliği ve rüşvet almak bulunuyor. Muğla Sulh Ceza Hâkimliği, 23 Ekim 2026 tarihli ve 2026/246 sorgu sayılı kararıyla Topuz'un tutuklanmasına hükmetti.
İçişleri Bakanlığından açıklama
Tutuklama kararının ardından İçişleri Bakanlığı, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz'un görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Bakanlık, kararın Anayasa'nın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi uyarınca alındığını bildirdi. Açıklamada, görevden uzaklaştırma işleminin geçici bir tedbir niteliği taşıdığı vurgulandı. Fevzi Topuz hakkındaki adli soruşturma devam ederken, görevden uzaklaştırma kararının kesinleşmiş bir mahkûmiyet hükmü anlamına gelmediği belirtildi.





