1 Ocak 2025 itibarıyla, Alfa Kuşağı’nın dönemi kapanarak yerini Beta Kuşağı aldı. Avustralyalı sosyal analist ve nüfus bilimcisi Mark McCrindle, yeni kuşağın başlangıcını duyurarak 2025-2039 yılları arasında doğacak bireylerin bu gruba dahil olacağını belirtti. McCrindle, Beta Kuşağı’nın, 2035 yılına kadar dünya nüfusunun yüzde 16’sını oluşturacağını ve çoğunun 22. yüzyılı göreceğini ifade etti.

Evinizdeki basit bir ürünle inatçı lekelerden kurtulun Evinizdeki basit bir ürünle inatçı lekelerden kurtulun

Beta Kuşağı’nın belirgin özellikleri

McCrindle’a göre Beta Kuşağı, teknolojiyle tam bir uyum içinde olacak. Giyilebilir teknolojiler, sürücüsüz araçlar gibi otonom ulaşım sistemleri ve sürükleyici sanal gerçeklik deneyimleri bu nesil için sıradan hale gelecek. Özellikle sağlık alanında kullanılacak cihazlar ve simülasyon tabanlı etkileşimler günlük yaşamlarının bir parçası olacak.

Sürükleyici sanal gerçeklik, kullanıcıların görsel ve işitsel olarak gerçekçi bir ortamda simülasyon deneyimi yaşamasını sağlayan teknolojilerle bu kuşağın hayatında önemli bir yer edinecek.

İklim krizi ve toplumsal zorluklarla yüzleşecekler

Beta Kuşağı, teknolojik avantajların yanı sıra büyük zorluklarla da karşılaşacak. İklim değişikliği, toplumsal ve ekonomik dalgalanmalar, bu kuşağın çözmesi gereken sorunlar arasında yer alıyor. McCrindle, bu neslin çevreye duyarlılıkla hareket edeceğini ve geleceği şekillendirme konusunda aktif bir rol üstleneceğini öngörüyor.

Kuşakların tarihsel sıralaması

Beta Kuşağı, tarihteki diğer nesillerin devamı niteliğinde önemli bir halka olacak. İşte geçmişten günümüze kuşaklar:

  • En Büyük Kuşak: 1900 - 1924
  • Sessiz Kuşak: 1925 - 1945
  • Bebek Patlaması Kuşağı: 1946 - 1964
  • X Kuşağı: 1965 - 1979
  • Y Kuşağı: 1980 - 1994
  • Z Kuşağı: 1995 - 2012
  • Alfa Kuşağı: 2013 - 2025

Yeni nesil, kendisinden önceki kuşaklardan miras aldığı bilgi ve deneyimleri ileri taşıyarak geleceği şekillendirecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ