Temmuz ayında yapılan emekli maaşı zammının ardından, en düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira olarak belirlenmiştir. Emeklilerin, yeni zamlı maaşlarının yanı sıra, geçmiş dönemden kaynaklanan zam farklarının ne zaman hesaplarına yatırılacağı büyük bir merak konusu olmuştur.

HPV aşısının kapsamı genişletiliyor HPV aşısının kapsamı genişletiliyor

Zam Farkları Ne Zaman Yatacak?

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 4/1-c bendi uyarınca, emeklilere yapılacak olan temmuz dönemi zam farkı ödemelerinin tarihi 26 Temmuz 2024 olarak belirlenmiştir. Bu tarihte, emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların zamlı maaş farkları hesaplarına yatırılmıştır.

Zam Farkları Nasıl Alınacak?

Yapılan açıklamada, 1 Temmuz 2024 tarihinden geçerli olan maaş farklarının, emeklilerin aylıklarını aldıkları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırılacağı belirtilmiştir. Ödeme detayları şu şekildedir:

  • Aylık Alanlar: Temmuz ayı için 1 aylık maaş farkı.
  • Üç Aylık Alanlar:
    • 1. Grup (Mayıs-Haziran-Temmuz): Temmuz ayı için 1 aylık maaş farkı.
    • 2. Grup (Haziran-Temmuz-Ağustos): Temmuz ve Ağustos ayları için 2 aylık maaş farkı.
    • 3. Grup (Temmuz-Ağustos-Eylül): Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları için 3 aylık maaş farkı.

Zamlı Maaşlar Ne Zaman Ödenecek?

Emekli maaşlarına yapılan zam düzenlemesinin Meclis’te kabul edilmesinin ardından, emeklilere zamlı maaşların ağustos ayında ödenmeye başlanacağı bilgisi verilmiştir. Bu gelişme, emeklilerin mali durumlarını olumlu etkileyecek ve yaşam standartlarını artıracaktır.

Kaynak: haber merkezi