2'nci Lig Beyaz Grup'ta yenilenen kadrosuyla sezona fırtına gibi bir giriş yapan Aliağa Futbol Kulübü, deplasmanda elde ettiği 4-1'lik Arnavutköy Belediyespor galibiyetinin ardından gözünü hafta sonu oynayacağı maça çevirdi. Pazar günü evinde Isparta 32 Spor'la karşı karşıya gelecek sarı-siyahlı ekipte teknik direktör Namet Ateş, sezona başlangıç performansını ve takımın gelişim sürecini değerlendirdi.

"Ezberlenmiş çözümler değil, oyunu okuyan bir takım istiyoruz"
Arnavutköy Belediyespor karşısında sergilenen oyunun hazırlık dönemindeki çalışmalara dayandığını vurgulayan Namet Ateş, galibiyetin arka planını şu sözlerle aktardı:
"Bir maça hazırlanırken yalnızca rakibin ne yapacağını değil, oyunun neye dönüşebileceğini de çalışırız. Arnavutköy Belediyespor karşısında deplasmanda aldığımız 4-1'lik galibiyet önemliydi. Ancak bizim için daha değerli olan, hazırlık dönemi boyunca üzerinde durduğumuz oyun anlayışının ve karar mekanizmalarının sahaya yansımasıydı. Oyuncularımızdan ezberlenmiş çözümler değil, oyunu doğru okumalarını, doğru anda doğru tercihi yapmalarını ve takım olarak ortak hareket etmelerini istiyoruz. Bu maçta da gerektiğinde tempoyu değiştirdik, sabırlı kaldık ve daha doğrudan oynadık."
"Sezon, her hafta gelişen bir oyundan oluşuyor"
Skordan ziyade sahadaki doğru duruşun sürekliliğine dikkat çeken tecrübeli teknik adam, Isparta 32 Spor maçı öncesinde hedeflerini şu sözlerle tamamladı:
"Dört gol atmak değerli ancak bizim için asıl önemli olan, doğru davranışları tekrar edebilmek, saha içindeki problemleri çözebilmek ve baskı altında doğru karar verebilmek. Şimdi bu galibiyeti geride bırakıp yeni haftaya odaklanacağız. Çünkü bizim için sezon, birbirinden bağımsız maçlardan değil, her hafta gelişen bir oyundan oluşuyor."




