Geçtiğimiz yıl çoklu organ yetmezliği sebebiyle 93 yaşında hayatını kaybeden Türk basınının ve siyasetinin usta ismi, eski CHP Genel Başkanı ve ANKA Haber Ajansı Onursal Kurucusu Altan Öymen, ölümünün birinci yıl dönümünde unutulmadı. Merhum Öymen için İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında duygusal bir anma töreni gerçekleştirildi.
Törne ailesi ve basın mensuplarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti yöneticileri, siyasetçiler ve Öymen'in çok sayıda seveni katıldı.
Özgür Özel: "Yeri Doldurulmayacak Bir Birikimdi"
Anma töreninde bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Altan Öymen'in Türkiye siyasi tarihi ve basın camiası açısından ikame edilemez bir yere sahip olduğunu ifade etti. Özel, konuşmasında şu değerlendirmelerde bulundu:
"Altan Öymen üç büyük ailenin kesişim noktasıdır: Kendi ailesinin, Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin ve basın camiasının. Genel Başkanımızı kaybettiğimiz gün ne büyük bir birikimden, ne büyük bir akıl hocasından ve zor gün dostundan mahrum kaldığımızı bir kez daha anladık. Her şey bir yana, Altan Öymen olmayınca telefonun ucunda bazı detaylar artık kime sorulacak? O ismi kim hatırlayacak? Gerçekten bu soruların cevabı yok artık."
Özel, Öymen’in ilerleyen yaşına ve rahatsızlıklarına rağmen 2024 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl törenlerine katıldığını ve Saraçhane'deki eylemlerde saatlerce ayakta durarak parti disiplininden taviz vermediğini hatırlattı.
"İflah Olmaz Bir İyimser Olmayı Ondan Öğrendim"
Türkiye'nin mevcut siyasi atmosferine de değinen Özgür Özel, merhum genel başkanının mücadeleci ve umut dolu kişiliğine dikkat çekerek konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
"Bugünleri görse üzülürdü, gördüğü kısmına zaten çok üzüldü. Sonra daha kötü şeyler oldu. Ama ben ondan bir şey öğrendiysem iflah olmaz bir iyimser olmayı öğrenmişimdir. Şartlar ne kadar kötü olursa olsun hep bir çıkış yolu bulunacağına, bu zor günlerin aşılacağına ve her sabah güneşin doğacağına inanırdı. O inancı biz de taşıyoruz. Onu tanımış olmak büyük bir onurdu."
Tören, okunan dualar ve Altan Öymen'in kabrine bırakılan karanfillerin ardından sona erdi.





