Balıkesir’in Bandırma ilçesinde siyaset sahnesinde dikkat çeken bir değişim yaşandı. CHP’den istifa eden Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile 16 belediye meclis üyesi, YENİ Parti’ye katıldı.

Behçet Oktay dosyasında kritik görüşme: Bakan Gürlek aileyle buluşuyor
Behçet Oktay dosyasında kritik görüşme: Bakan Gürlek aileyle buluşuyor
İçeriği Görüntüle

YENİ Parti Bandırma İlçe Teşkilatı’nın açılışında gerçekleşen katılım töreniyle birlikte belediye meclisindeki siyasi dağılım da değişti. Geçişlerin ardından CHP’nin Bandırma Belediye Meclisi’ndeki üye sayısı 4’e geriledi.

ESKİ CHP İLÇE BAŞKANI YENİ PARTİ’NİN KURUCUSU OLDU

CHP’den istifa eden eski Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, YENİ Parti Bandırma Kurucu İlçe Başkanı olarak görevlendirildi.

Parti teşkilatında da önemli katılımlar yaşanırken, eski ilçe yönetimiyle birlikte Gençlik Kolları ve Kadın Kolları üyelerinin de YENİ Parti’ye geçtiği belirtildi.

ESKİ İLÇE BAŞKANLARINDAN DA KATILIM

YENİ Parti’nin Bandırma teşkilatı açılışında, geçmiş dönemlerde CHP Bandırma İlçe Başkanlığı görevinde bulunan bazı isimlerin de partiye katıldığı açıklandı.

Toplu katılımlarla birlikte Bandırma Belediyesi’nde siyasi dengeler yeniden şekillenirken, CHP’nin meclisteki ağırlığı önemli ölçüde azaldı.

YENİ Parti yönetimi, katılımların süreceğini belirtirken, Bandırma’daki yeni siyasi tablonun önümüzdeki dönemde belediye çalışmalarına nasıl yansıyacağı merak konusu oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ