CHP’de son dönemde yaşanan mutlak butlan tartışmaları ve Genel Başkan Özgür Özel’in YENİ Parti’yi kurmasının ardından Türkiye genelinde başlayan istifa süreci Torbalı’ya da yansıdı. Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir’in öncülüğünde CHP Torbalı İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen programa binlerce partili katıldı. CHP Torbalı İlçe Başkanı İbrahim Özel’in de partisinden istifa etmesiyle birlikte 5 bini aşkın üyenin CHP’den ayrılarak YENİ Parti çatısı altında siyaset yapma kararı aldığı belirtildi.
Demir’den iktidar mesajı
Torbalı Güncel'de çıkan habere göre program öncesinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapan Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, yaşanan süreci bir ayrılık olarak görmediklerini vurguladı. Demir paylaşımında, “Veda etmiyoruz, iktidara yürüyoruz! Yürüyelim arkadaşlar” ifadelerini kullanarak partilileri düzenlenecek yürüyüşe davet etti. Demir’in mesajı, CHP’den ayrılışın yanı sıra YENİ Parti çatısı altında sürdürülecek siyasi mücadelenin de ilanı olarak değerlendirildi.
CHP önünden Atatürk Anıtı’na yürüdüler
CHP Torbalı İlçe Başkanlığı önünde bir araya gelen binlerce partili, düzenlenen programın ardından kortej oluşturarak yürüyüş gerçekleştirdi. Ellerinde bayraklarla ve sloganlar eşliğinde yürüyen kalabalık, YENİ Parti Torbalı İlçe Başkanlığı çelengini Atatürk Anıtı’na taşıdı. Çelenk, vatandaşların alkışları eşliğinde Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ile İbrahim Özel tarafından Atatürk Anıtı’na bırakıldı. Yürüyüş boyunca verilen mesajlarda birlik, mücadele ve iktidar vurgusu öne çıkarken, Demir’in “Veda etmiyoruz, iktidara yürüyoruz” sözleri programın ana sloganlarından biri haline geldi.
İstifaların devam etmesi bekleniyor
Torbalı’da yaşanan kitlesel istifanın ardından CHP ilçe örgütündeki çözülmenin önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniyor. Belediye meclis üyeleri ve parti yöneticileri arasında da YENİ Parti’ye yeni katılımların yaşanabileceği ifade ediliyor.
Torbalı’daki 5 bini aşkın üyenin geçişi, İzmir genelinde son günlerde yaşanan en geniş katılımlı siyasi hareketlerden biri olarak değerlendiriliyor. Gelişmenin ardından gözler CHP’nin Torbalı’da oluşturacağı yeni yönetime ve YENİ Parti’nin ilçedeki teşkilatlanma sürecine çevrildi.









