Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından, Buca Belediye Meclisi dün olağanüstü gündemle toplanmış ve yapılan gizli oylama sonucunda CHP’nin adayı Hüseyin Benzer yeni başkanvekili olarak seçilmişti. Siyasi yankıları süren bu kritik seçimin ardından, gözlerin çevrildiği Görkem Duman'dan ilk resmi açıklama geldi.

"Buca halkının iradesine dimdik sahip çıktılar"

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajda birlik ve beraberlik vurgusu yapan Görkem Duman, süreç boyunca tek vücut halinde hareket eden parti grubuna ve meclis üyelerine teşekkür etti. Duman, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Buca Belediye Başkan Vekili seçilen değerli ağabeyim Hüseyin Benzer'i tebrik ediyor, görevinde yürekten başarılar diliyorum. Buca halkının iradesine dimdik sahip çıkan tüm Meclis Üyesi çalışma arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ederim."

İzmir'de yangın sezonu öncesi yeni hazırlık: Hava filosu büyüdü
İzmir'de yangın sezonu öncesi yeni hazırlık: Hava filosu büyüdü
İçeriği Görüntüle

"Altı oklu bayrağımız dalgalanmaya devam edecek"

Doğup büyüdüğü ilçeye olan bağlılığını dile getiren ve hizmetlerin aksamadan süreceğine olan inancını belirten Duman, mesajını şu sözlerle noktaladı:

"Doğduğum, büyüdüğüm ve sevdalısı olduğum Buca’mızda altı oklu bayrağımız dalgalanmaya devam edecek. Hizmet bayrağını çok daha ileriye taşıyacağımızdan şüphem yok. Hepinizi çok seviyorum. En kısa sürede yeniden yanınızda, aranızda olmak dileğiyle."

Buca siyasetinde hareketli günler yaşanırken, yeni Başkan Vekili Hüseyin Benzer'in önümüzdeki günlerde belediye yönetiminde ve projelerin sürdürülmesinde nasıl bir yol haritası izleyeceği merakla bekleniyor.

Kaynak: ÖMER CEYLAN