Borsa Gune Dususle Basladi Nacg Cover.jpg

Piyasalarda yaşanan son dalgalanmalar yatırımcıyı diken üstünde tutarken, İslam Memiş’ten nakit varlığı olanları heyecanlandıracak bir değerlendirme geldi. Borsa İstanbul’daki kademeli düşüşlerden altındaki küresel devlet stratejilerine kadar çok konuşulacak tahminlerde bulunan Memiş, asıl bombayı gümüş piyasası için patlattı. Borsa İstanbul 100 endeksinin haftayı %1.28 değer kaybıyla 13.694 puan seviyesinden kapattığını belirten İslam Memiş, borsacılar için stratejiyi çizdi: Endeks bir süre 13 bin ile 14 bin puan aralığındaki dar bantta dalgalanmaya devam edecek. İçerideki siyasi tartışmaların etkisiyle, daha önce geride bırakılan 12.500 - 12.800 puan aralığındaki boşluk (gap) bir şekilde dolacak.

Dolar Kac Tl 1 Dolar Ne Kadar 8 Ocak Doviz Kuru 18239055 327 Amp
Yıl Sonu Hedefleri

Yatırımcılara "düştükçe topla" taktiğini öneren Memiş, yıl sonu hedeflerinin sırasıyla 16.000 ve 20.000 puan olduğunu yineledi. Döviz kurlarında Haziran ayı itibarıyla Dolar/TL'nin 46 TL seviyesine yerleştiğini ifade eden ünlü analist, önümüzdeki süreçte kurun her ay kademeli olarak 1'er lira yükseleceği (47, 48, 49, 50, 51 TL) bir trend beklendiğini kaydetti. Euro/Dolar paritesinde ise 1.16 seviyesinin altını her zaman ucuz gördüğünü hatırlatan Memiş, Euro'nun dolara kıyasla oldukça ucuz kaldığını vurgulayarak Euro/TL'de yıl sonu hedefinin 62-63 TL seviyesi olduğunu açıkladı.

Tuikaltindolar
Altında Devletlerin "2 Aylık" Gizli Oyunu

Uluslararası piyasalarda ons altının %3.23'lük sert bir düşüşle haftayı 4.330 dolar seviyesinden tamamladığını aktaran İslam Memiş, bu geri çekilmenin elinde dolar bulunanlar için yeni bir imkan sunduğunu belirtti. Kapalıçarşı'da fiziki gram altının 6.500 - 7.000 TL aralığında oyalanmayı sürdürdüğünü ifade eden analist, düğün yapacaklar için bu fiyatların kaçırılmaması gerektiğini söyledi. Memiş, "Sistem ve devletler muhtemelen önümüzdeki 2 ay boyunca fiziki altın toplamaya devam edecek. Onların alımları bittiği zaman, tekrar gelebilecek bir barış haberiyle birlikte ons altında yeniden 4.800 - 5.000 dolar seviyelerini telaffuz edebiliriz" dedi.

Gumuspng 6 E4 Ky9 B6 H U C O G Ni Vfm Pi4W
Gümüş Altını Tahtından Edecek: "Hiç Kaçırmazdım!"

Değerlendirmesinde gümüşe bambaşka bir parantez açan ve önümüzdeki 3 ay boyunca gümüşü altından daha çok konuşacağını vurgulayan Memiş, adeta bir gümüş çılgınlığı başlayacağını ilan etti. Gümüşün ons fiyatının 68 dolara gerileyerek haftalık bazda %8,5 civarında değer kaybettiğini, altın-gümüş rasyosunun 64 seviyesine yükselmesiyle gümüşün gram fiyatının da 100 TL seviyesine indiğini hatırlatan analist, eline yeni döviz veya TL geçmiş yatırımcıların gümüş tarafında çok şanslı olduğunu ifade etti. Memiş, "Bugün nakdim olsaydı gümüş tarafındaki bu performansı hiç ama hiç kaçırmazdım. Bu fırsatın büyüklüğünü, gelecekte gümüşün gramı 145-150 TL, onsu ise 96 dolar seviyesine yükseldiğinde çok daha iyi anlayacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Sigaraya bir zam daha: Fiyatlar 120 TL’ye dayandı! İşte güncel liste
Sigaraya bir zam daha: Fiyatlar 120 TL’ye dayandı! İşte güncel liste
İçeriği Görüntüle

Kaynak: AJANSLAKR