Seferihisar’da görevini yaptığı sırada haciz işlemi esnasında silahlı saldırıya uğrayan Avukat Zeynep Öykü Arun’a ilişkin İzmir Barosu’ndan açıklama geldi. Açıklamada, olayın ilk andan itibaren takip edildiği belirtilerek, “İzmir Barosu olarak ilk andan itibaren yakından takip ettiğimiz olayda, fail henüz tutuklanmamış olup yürütülen soruşturma süreci saldırganı cesaretlendirecek ölçüde yavaş ilerlemektedir” ifadeleri ile sürece tepki gösterildi.
Basın açıklaması yapılacak
Barodan yapılan açıklamada, avukatlara yönelik şiddete karşı ses yükseltmek ve sürecin etkin yürütülmesi talebini kamuoyuyla paylaşmak amacıyla basın açıklaması yapılacağını bildirildi. Açıklamanın 6 Mayıs 2026 Çarşamba günü saat 13.00’te İzmir Barosu Merkez Bina önü (Alsancak) adresinde gerçekleştirileceği aktarıldı.

İzmir Barosuna kayıtlı meslektaşımız Av. Zeynep Öykü Arun, Seferihisar’da görevli icra memuru eşliğinde mesleğini ifa ettiği sırada borçlu tarafından döner bıçağıyla tehdit edilmiş, hakarete uğramış ve görevinin ifası engellenmiştir. Şüphelinin serbest bırakıldığını derin bir öfkeyle öğrendik. Mesleki faaliyeti nedeniyle şiddete maruz kalan avukat sayısı her geçen gün artmaktadır. Yaşanan şiddet olaylarının bireysel öfke patlamaları ya da münferit taşkınlıklar olduğunu kabul ederek bu tabloyu normalleştirmeyeceğiz. Avukatın dosyanın tarafı olarak görülmesi ve uygulanan cezasızlık politikaları bu tablonun en temel nedenlerindendir. Şüphelinin serbest bırakılması bu politikanın somut bir yansımasıdır. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.





