İzmir’in köklü kulüplerinden Karşıyaka, genç futbolcusu Adem Yeşilyurt’un Fenerbahçe’ye transferinin ardından altyapı kulübü Pınargücü’nden önemli bir destek gördü.
Adem Yeşilyurt’un yetiştiği kulüp olan Pınargücü, iki kulüp arasındaki anlaşma gereği bonservis bedelinden yüzde 10 pay alma hakkına sahipti. Ancak Pınargücü yönetimi, Karşıyaka’ya destek olmak amacıyla alacağının 1 milyon 675 bin TL’lik bölümünden vazgeçti.
2 milyon 675 bin TL yerine 1 milyon TL
Adem Yeşilyurt, geçen yıl aralık ayında profesyonel sözleşmeye imza atmıştı. Yapılan anlaşmaya göre Pınargücü’nün, futbolcunun sonraki satışından yüzde 10 pay alma hakkı bulunuyordu.
Fenerbahçe’nin Karşıyaka’ya 500 bin euro bonservis bedeli ödediği transferde Pınargücü’nün yaklaşık 2 milyon 675 bin TL gelir elde etmesi bekleniyordu. Taraflar arasında yapılan görüşmelerin ardından Pınargücü, bu tutarın yalnızca 1 milyon TL’sini almayı kabul etti. Böylece amatör kulüp, Karşıyaka lehine 1 milyon 675 bin TL’lik alacağından feragat etmiş oldu.
Taraflar tesislerde buluştu
Karşıyaka yönetimi ile Pınargücü temsilcileri, Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’nde bir araya geldi. Görüşmeye Karşıyaka Futbol Şube Yöneticisi Murat Cansız, Sportif Direktör Volkan Özcan, Pınargücü Başkanı Rasim Çifçier ve Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cezmi Çulhaoğlu katıldı.
Toplantının ardından iki kulüp arasındaki dostluk ve iş birliğinin devam edeceği açıklandı.
Adem ve Berat’ı Pınargücü yetiştirdi
Pınargücü, Fenerbahçe’ye transfer olan Adem Yeşilyurt’un yanı sıra Karşıyaka forması giyen kuzeni Berat’ın da yetiştiği kulüp olarak biliniyor. Maddi gelir kaynakları sınırlı olan amatör kulübün, Karşıyaka’ya destek amacıyla yaptığı indirim spor kamuoyunda dikkat çekti.
Karşıyaka transfer çalışmalarını sürdürüyor
Transfer yasağını kaldırmak için çalışmalarına devam eden Karşıyaka’nın, bir yandan da kadro takviyesi için oyuncu arayışlarını sürdürdüğü belirtildi. Yeşil-kırmızılıların, bonservisi Alanyaspor’da bulunan ve geçen sezon Kütahyaspor’da kiralık olarak forma giyen Veysel Karani Ünal’ı listesine aldığı öne sürüldü.
25 yaşındaki kanat oyuncusu daha önce Giresunspor, Afyonspor, Esenler Erokspor, İzmir Çoruhlu FK, Ayvalıkgücü, Turgutluspor ve 1461 Trabzon gibi takımlarda görev yaptı.



