İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, İtalya’nın başkenti Roma’da gerçekleştirilen 2026 Gençler Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda adını Avrupa tarihine yazdırdı. 20-26 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen organizasyonda mücadele eden genç sporcu, gösterdiği üstün performansla hem bireysel hem de takım kategorilerinde önemli dereceler elde etti.
Avrupa Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada Türkiye’yi temsil eden Dünya Yenihayat, rakiplerini birer birer geride bırakarak iki altın ve bir gümüş madalyanın sahibi oldu. İzmirli milli sporcunun başarısı, Türk okçuluğunun gençler kategorisindeki yükselişini bir kez daha gözler önüne serdi.
Karışık takımda final sevinci
Klasik Yay U18 Karışık Takımı kategorisinde Muhammet Musab Gülay ile birlikte mücadele eden Dünya Yenihayat, turnuvanın en başarılı ekiplerinden birinin parçası oldu. Eleme turunu geçerek son 16 turuna yükselen milli takım, burada Çekya karşısında etkili bir performans sergileyerek mücadeleden 5-1 galip ayrıldı.
Çeyrek finalde Slovakya ile karşılaşan Türkiye, rakibine set vermeden 6-0’lık skorla yarı finale yükseldi. Yarı finalde ev sahibi İtalya ile karşı karşıya gelen ay-yıldızlı ekip, büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi 5-4 kazanarak finale adını yazdırdı.
Finalde Almanya karşısında da üstün bir oyun ortaya koyan milli takım, rakibini 5-1 mağlup ederek Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Dünya Yenihayat, bu başarıyla turnuvadaki ilk altın madalyasını kazandı.

Kadın takımından Avrupa ikinciliği
Dünya Yenihayat, Klasik Yay U18 Kadın Takımı ile de önemli bir başarıya imza attı. Diana Otçu ve Erva Medine Savak ile birlikte mücadele eden milli ekip, şampiyonada güçlü rakiplerini geçerek finale kadar yükseldi.
Son 16 turunda Slovenya’yı 5-1 mağlup eden Türkiye, çeyrek finalde Çekya karşısında 6-0’lık net bir galibiyet aldı. Yarı finalde İtalya’yı 6-2 yenerek finale çıkan ay-yıldızlı ekip, şampiyonluk mücadelesinde Fransa ile karşılaştı.
Finalde Fransa’ya 6-2 mağlup olan Türkiye, organizasyonu Avrupa ikincisi olarak tamamladı ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Dünya Yenihayat böylece takım kategorisindeki başarısını da madalya ile taçlandırdı.
Bireyselde zirvenin sahibi oldu
Turnuvanın en dikkat çeken performanslarından biri ise Dünya Yenihayat’ın bireysel yarışmasında geldi. Eleme sıralamasını ilk sırada tamamlayan milli sporcu, rakiplerine karşı büyük bir üstünlük kurarak şampiyonluk yolunda ilerledi.
İlk iki turu bay geçen Yenihayat, son 16 turunda Ukraynalı rakibini 6-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Ardından Ukraynalı Tetiana Skip’i 6-2, Polonyalı Dobrawa Strzelecka’yı yine 6-2 ve yarı finalde Slovak Adela Tollarovicova’yı 6-0 mağlup ederek finale çıktı.
Finalde Ukraynalı Anna Anisimova ile karşılaşan İzmirli milli sporcu, zorlu mücadeleyi 6-4 kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. Dünya Yenihayat, bireysel kategoride elde ettiği altın madalyayla organizasyonu ikinci kez zirvede tamamladı.




