İzmir merkezli yürütülen kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında, yasa dışı silah imalatı ve ticareti yapan şebekelere yönelik dev bir polis operasyonu gerçekleştirildi. Kent genelinde huzur ve güven ortamını bozmayı hedefleyen, merdiven altı imalathanelerde dönüştürdükleri ya da sıfırdan ürettikleri silahları kentin farklı noktalarındaki suç odaklarına sunan şahıslar emniyet güçlerinin takibine takıldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü teknik ve fiziki takip neticesinde, şebeke üyelerinin kimlikleri ve gizlendikleri adresler tek tek deşifre edildi. Yasa dışı silah ticaretinin durdurulması amacıyla başlatılan çalışmalar, Manisa ve İzmir sınırlarında eş zamanlı baskınlarla sonuçlandı.

Soruşturmayı derinleştiren adli makamlar, suç ağının operasyonel kanadını kapsayan geniş bir liste hazırladı. Bu doğrultuda İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından toplam 21 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Yapılan detaylı GBT ve cezaevi kayıt taramalarında, hakkında gözaltı kararı verilen şahıslardan 6’sının halihazırda farklı suçlardan dolayı cezaevinde tutuklu bulunduğu tespit edildi. Dışarıda faaliyetlerini sürdüren 15 şüphelinin yakalanması amacıyla düğmeye basan emniyet güçleri, İzmir ve Manisa illerinde önceden belirlenen 23 farklı adrese eş zamanlı şafak operasyonu düzenledi. Çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin de destek verdiği baskınlarda, şüphelilerin ikametgahları ve silah imalathanesi olarak kullandıkları iş yerleri didik didik arandı.

Emekli amiral ile ilgili önemli gelişme
Emekli amiral ile ilgili önemli gelişme
İçeriği Görüntüle

Güvenlik güçlerinin adreslerde yaptığı ayrıntılı aramalarda, yasa dışı üretimin boyutlarını gözler önüne seren çok sayıda gereç ve kaçak malzeme bulundu. Aramalarda 7 adet ruhsatsız tabanca, 13 adet fişek, çok sayıda silah parçası, sigara sarma makinesi, bol miktarda kaçak tütün ve boş makaron ele geçirildi. İncelemeleri daha da derinleştiren polis ekipleri, ikametlerde sahte 2 avro basımında kullanıldığı değerlendirilen özel döküm kalıplarına da el koydu. Öte yandan yürütülen dosya kapsamında daha önce gerçekleştirilen ara operasyonlarda da organize suç gruplarına aktarılmak istenen 93 adet tabancanın kolluk kuvvetlerince önceden ele geçirilerek el konulduğu öğrenildi.

İki kentte gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlar neticesinde 13 zanlı gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak ve sorgulanmak üzere İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Adreslerinde bulunamayan firari 2 şüphelinin yakalanması için ise polis ekiplerinin saha çalışmaları ve takipleri aralıksız devam ediyor. Zanlıların emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yasa dışı silah imalatı ve ticareti yapmak" suçlamalarıyla adli makamlara sevk edilmeleri bekleniyor.

Kaynak: AA