Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partinin ilk toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel, yarın saat 11.00’de Anıtkabir’i ziyaret edeceklerini açıklarken, şu aşamada herhangi bir bağış kampanyası yürütmediklerini belirtti. Özel, yeni parti yapılanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken belediye başkanları ve meclis üyelerinin durumuna ilişkin dikkatli bir dil kullandıklarını ifade etti.
Mansur Yavaş sorusuna yanıt
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Yeni Parti’de yer alıp almayacağına ilişkin soruya yanıt veren Özgür Özel, Yavaş’ın süreçteki tutumuna dikkat çekti. Özel, “Belediye başkanlarıyla ilgili çok itinalı bir dil seçiyorum. Mansur Bey’in de durumu, duruşu ilk günden beri bizimle birlikte Anıtkabir’e yürüyüşü, bütün tutumu hepimizin beklediği gibidir” dedi. Özel, partiye katılım konusunda ise şu mesajı verdi: “‘Yeni Parti’de yokum, Özgür Özel ile yokum, bu işin içinde yokum’ lafını duymadığımız herkesi yanımızda biliyoruz. Ama şu anda belediye meclis üyelerinin durumu, belediye başkanlarının durumları konusunda bizim gösterdiğimiz bir hassasiyet var. Bunun dışında kimse kimseyi ‘Niye Yeni Parti’ye katılmadın?’ diye suçlamasın.”
Bahçeli’den Özel’e telefon
Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisini aradığını da açıkladı. Bahçeli’nin yeni parti sürecine ilişkin değerlendirmelerine değinen Özel, “Devlet Bey kıymetli, hakkaniyetli bir değerlendirme yapmış. Beni zaten bu açıklamasından bir gün önce, kararımızdan sonra bir kutlama telefonuyla aramıştı, iyi dileklerini iletmişti” ifadelerini kullandı. Özel, Bahçeli’nin görüşmede “Keşke ayrılık olmasaydı” şeklinde bir değerlendirme yaptığını da aktardı.
“Şu anda bağış toplamıyoruz”
Yeni Parti’nin kuruluş sürecine ilişkin de bilgi veren Özel, kamuoyunda gündeme gelen bağış tartışmalarına açıklık getirdi. Özel, “Şu anda bir bağış toplamıyoruz” diyerek partinin teşkilatlanma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Yeni Parti’nin ilk resmi adımlarının ardından siyasi kulislerde hareketlilik devam ederken, Özgür Özel’in açıklamaları özellikle Mansur Yavaş’ın konumu ve Bahçeli ile gerçekleşen telefon görüşmesi açısından dikkat çekti.




