Bireylerin gelişme ve ilerlemesinde en önemli etken “AİLE”dir.
Bireylerin gelişme ve ilerlemesinde en önemli etken “AİLE”dir.Sokak,okul,sosyal çevre gibi etmenler öncelikli değildir.Özellikle Türk toplumunda Orta Asya' dan bu yana bireylerin varlıklarını belirlemede ki faktörlerin başında gelir.Hun’ların, Akkoyunluların, Gaznelilerin ve benzeri kavimlerin başında bulunan hakanların, hükümdarların başarılarının arkasında aileilelerinin özellikle HATUN olarak nitelendirilen eşleri veya annelerinin yaşam tarzları etkili olmuştur.
Günümüze kadar uzanan bu yapı bugün içinde geçerlidir.Başarılı olarak öngördüğünüz kişilerin aile yapılarında bunun izlerini göreceksiniz.
1926 doğumlu,Atatürk’ün Bursa ya gelişinde elindeki çiçekleri kendisine veren,”ATATÜRK’ÜN KIZI” olarak tanınan bir öğretmen çocuğu.”Heykel”deki mağazasında kadın şapkası üreten Feriha Hanımdan şapka alarak kadınların da bu alanda da Cumhuriyet kazanımlarından yararlanmasını öngören bir öncü.1941 de evlenip Ankara ya yerleşen çocuk doğurmasına rağmen DTCF İngiliz filolojisi bitiren, burada hocası olan Prof.Gatenby den İngiliz Tiyatrosu konusunda aldığı bilgiler sonucunda, DTCF Tiyatro bölümünü de bitiren bir Cumhuriyet kadını. Türkiye'de ilk müzikal tiyatrosu olan Erkek Arkadaş ‘ın çevirisini yapıp sahneye koyan bir kadın. Aralarında Cemal Süreyya, Eniş Batur, Ertuğrul Özkök, Oğuz Tümbaş gibi yüzlerce kişinin yer aldığı “OLUŞUM” dergisini 1973 ten 80’li yılların sonuna kadar tek başına yayımlayan son sayıları üç dilde Avrupa da yayınlanan bir edebiyatçı, şair, ressam vizyon sahibi bir anne; FAHRÜNNİSA KADIBEŞEGİL
1904 Kastamonu'ya 16 kilometre uzaklıktaki Aksinir köyünde doğdu. İlkokulu köyde okudu.Abdurrahman lisesi sonrası Halkalı Ziraat okulunu1925 yılında
bitirdi.1926 yılında Atatürk Orman Çiftliğini kurmakla görevlendirildi. Burada makinalı tarım faaliyetlerinin yanı sıra bir hayvanat bahçesi ve dinlenme alanları kurulmasını önerdi. Daha sonra Atatürk tarafından Almanyaya gönderilen ilk ziraat mühendisleri arasındaydı. Yüksek ziraat mühendisi olarak döndüğü Türkiye de Tarım Bakanlığına atandı.Türkiye'de ilk orman fidanlığını kurdu.Türkiye'nin tüm bölgeleri için beş yıllık programları içeren tarımsal üretim haritalarını çıkardı.Bu arada Ankara Hukuk fakültesine girdi.1955 yılında Devlet Üretme Çiftlikleri projesini ortaya koydu.Mesleği ile ilgili bir çok konuda görüş, bildiri ve yayınları Almancadan Türkçeye çevirdi.19 Ocak 1958 de hayatını kaybetti.SEYFETTİN KADIBEŞEGİL .Baba.
1942 de doğdu.Bursa Kolejini bitirdi.1959 da gazeteciliğe başladı.Çalışırken Ankara Ziraat Fakültesi ve DTCF İtalyan filolojisinde okudu.Bağımsızlık ve öğrenci eylemlerinde aktif rol aldı.Gençlik örgütlerinin bölündüğü 1970 yıllarında bir çok çatışmanın yakın tanığı olarak yaptığı haberler “SES” getirdi.Günaydın Gazetesini “06 Ankara” köşesindeki yazıları ile gündem değiştirdi.1977 yılı Mart ayında MC hükümetinin Devlet Bakanı Seyfi Öztürk le yaptığı söyleşide, hükümeti “Bitli Yorgan”a benzeten sözlerini başlık yaparak verdiği haberle Türkiye yi 1977 seçimlerine götürecek kararın alınmasına neden oldu.Orman Bakanlığında Orem ve Örmüş yasalarının çıkartılmasına öncülük etti.Taşkesti de kurulan ilk Köy-Kent projesinin organizasyonunu yaptı. 1990'lı yıllarda CHP Genel Başkan danışmanlığında bulundu. Kitapları var. AHMET KADIBEŞEGİL.
1954'de doğdu.Bursa Kolejini, EÜ Halkla İlişkiler bölümünü bitirdi.Okurken gazetecilik yaptı. Okul sonrası kendi halkla ilişkiler şirketi olan ORSA yı kurdu.Türkiye'de ilk halkla ilişkiler kitaplarından birini çıkardı.Şirketini uluslararası düzeye taşıdı.Branşının uluslararası yöneticisi oldu.Anadolu Üniversitesinde “Hocalık” yaptı.BRİSA'ya Avrupa Kalite Ödülünü getiren projeyi yönetti. 1990'larda Koç Holding'in itibar yönetimi projesini hazırlayan çekirdek ekipte yer aldı. Şirketini alanında zirveye taşıdı. Kurumsal marka ve Dünya Vatandaşlığı kavramlarının önemini toplum katmanlarına kabul ettirdi. Vizyoner görüşlerini içeren 10 kitap yazdı.Sosyal medyanın aranan ve izlenen kişisi oldu. Halen iletişim alanındaki toplantıların aranılan kişisi.
Bu yazıyı yazmamın üç nedeni var.
Birincisi Türkiye İş Bankası'nın İstanbul'daki müzesinde Seyfettin Kadıbeşegil’in Cumhuriyetin iktisadi kuruluşuna katkıda bulunanlar arasında
gösterilerek çalışmalarına fotoğraflarla bu sergide yer verilmesi. İkincisi Salim Kadıbeşegil’in fütürist bir yaklaşımla yazdığı kitabi “GELMEZ YOLA GİDİYORUZ” kitabının yayınlanması.
Üçüncüsü ise kişisel yararları değil toplum ve toplumun değer verdiği olguları ön planda tutan bir yaklaşımla siyasal ,sosyal, ekonomik yönden bir dünya görüşünün oluşmasında “AİLE” faktörünün ne kadar etkili olduğunu göstermek istedim.
Beka olayının tartışıldığı bir ortamda gidilen seçimlerde,yönetmeye talip olanların “ÇAPLARINI” değerlendirecek en önemli kıstas olacaktır “AİLE” kavramı.