Siyasette “intikam” duygusu beklenmedik bir durum değildir. Demokratik mekanizmaları yönlendirmek üzere var olan siyaset kurumu, içinde kötülük dahil birçok duyguyu besler. Kötülük, hırs ve kin siyasette pek istenilen olgular değildir. Ama yaşam sürdükçe siyaset bu olumsuzlukları içinden atamayacaktır.

İYİ Parti içinde bulunduğu MHP’nin acımasız davranışlarından kurtulmak üzere kuruldu. Bazıları kabul etmese de “Bay Kemal’in” yani CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük öngörüsü sayesinde seçimlere katıldı ve siyasette önü açıldı.

Bu süreçte Aytun Çıray 3 dönem CHP içerisinde milletvekili payesine erişmişti. Buna rağmen CHP’den de istifa eden Çıray kuruluş sürecinde İYİ Parti kurmay heyetinde yer aldı.

Siyasette parti değiştirme rekortmenleri arasına giren Aytun Çıray, “Nerede ihtiyaç olursa orada olurum” anlayışının nadir temsilcileri arasına girdi. İzmir’de Çıray’ın benzeri bir siyasetçi anlayışını kent seçmeni Işılay Saygın ve Cemil Şeboy’da yaşamıştı. Çıray da parti değiştirme konusunda bu iki ismi aratmadı.

İYİ Parti de bitti

Aytun Çıray’ın İYİ Parti macerası milletvekili temüyül yoklamaları ile başlayan tartışma süreci ile sonlandı. İl Başkanlığı seçimlerinde Müsavat Dervişoğlu’nu parti içi kurgularla yenmeyi başaran Çıray’ın bu hamlesi bir sonraki aşamada hüsrana dönüştü.

Yaşamı siyasette mücadelelerle geçen Müsavat Dervişoğlu, temayül yoklamasından birinci çıkarken, Çıray hile-hurda iddialarıyla yarıştan çekildi. Çıray bununla da yetinmedi ve İYİ Parti’nin baraj altında kalacağını beyan eden demeçleri ile gündemle geldi. Çıray’dan sonrasında ise çok konuşulacak bir iddia daha ortaya atıldı. Aytun Çıray “Yüzde 15’lin oy oranı İYİ Parti için başarı değildir” dedi.

Nereden bakarsanız bakın tutarsız bir siyasetçi durumu yaşandı Çıray için. Önce barajı geçemeyeceğini belirttiği partisi için sonra yüzde 15’lik bir oy öngörüsünü dile getirdi.

Tüm bu gelişmeler ve tartışmalar sürecinde Müsavat Dervişoğlu da sessizliğini bozdu ve şu açıklamayı yaptı:

"DYP’de siyaset yaptın DYP’li, ANAP’ta siyaset yaptın ANAP’lı, CHP’de siyaset yaptın CHP’li hiç olmadın. Vekillik koparabilmek için MHP ve AK Parti’de de bulunmak istedin ama beceremedin. İYİ Parti’de ise zaten en başından itibaren sadece problem oldun. Siyaset yaptığın partilerde şahsına kefil olacak 5’er kişi bul sonsuza kadar susacağım. Ne yaparsan yap, bu zamana kadar herhangi bir faydana şahit olmadığımızdan, vermeyi planladığın zarardan asla endişe duymayız. Ayrıca sen kimsin ki, İYİ Parti’ye zarar verebilesin? Merak etme 14 Mayıs akşamı, hem bu ceberrut iktidardan, hem de senin gibi bir musîbetten kurtulmanın bayramını yaşayacağız."

Tartışma bu açıklamayla noktalanır mı bilemem ama Aytun Çıray’ın bundan sonra siyaset yapacağı parti neresi olur çok merak ediyorum?