Manisa'nın Turgutlu ilçesi, gece yarısı sokakları ayağa kaldıran, insanlık dışı bir kadına şiddet vakasıyla sarsıldı. Yıldırım Mahallesi Badem Sokak üzerinde yer alan bir apartman dairesinde, 29 yaşındaki Gökhan G. ile eşi 28 yaşındaki İmran G. arasında henüz belirlenemeyen bir sebeple sözlü tartışma başladı. Kısa sürede büyüyen tartışma, gözü dönmüş kocanın çocuklarının gözü önünde eşine saldırmasıyla vahşete dönüştü. Cani koca, kavga esnasında eşi İmran G.'nin üzerine atılarak burnunu ısırıp kopardı. Genç kadının can havliyle attığı çığlıklar üzerine mahalle sakinleri sokağa döküldü.
Çığlık sesleri üzerine mahalleli sokağa döküldü
Apartmandan yükselen feryatlar ve darp sesleri üzerine durumu fark eden komşular, hiç vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. İhbarın ciddiyeti üzerine adrese kısa sürede çok sayıda asayiş polisi, sağlık görevlileri ve itfaiye ekibi yönlendirildi. Olay yerine ulaşan güvenlik güçleri, kapının arkadan kilitli olması ve içeriden gelen feryatların sürmesi üzerine adeta zamanla yarıştı. İtfaiye ekipleri, dairenin balkonunda kanlar içinde bekleyen kadının aşağıya düşme ya da atlama riskine karşı apartman önüne anında hava yatağı açarak güvenlik tedbiri aldı.
Yaralı kadın balkondan itfaiye merdiveniyle tahliye edildi
Kapının kırılamaması üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, yangın merdivenini binanın balkonuna uzattı. Acı içinde kıvranan ağır yaralı İmran G., ekiplerin titiz çalışması sonucu balkondan alınarak güvenli bir şekilde aşağıya indirildi. Genç kadının tahliyesinin hemen ardından balkondan içeri sızan emniyet güçleri, saldırgan koca Gökhan G.’yi etkisiz hale getirerek kıskıvrak yakaladı. Korkunç şiddet anlarına evde şahit olan çiftin 5 ve 7 yaşlarındaki iki kız çocuğunun ise fiziksel olarak yara almadığı, ancak yaşanan travma nedeniyle koruma altına alındığı öğrenildi.
Balkondan indirildikten sonra hazırda bekleyen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan muayenede burnunda geri dönüşü zor, çok ciddi doku kaybı ve hasar tespit edilen genç kadın, acil olarak plastik cerrahi operasyonu geçirmesi amacıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne nakledildi. Genç kadının tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin bulunmadığı ancak yüzünde kalıcı hasar oluştuğu bildirildi.
Öfkeli kalabalık saldırganı linç etmek istedi
Gözaltına alınan cani koca Gökhan G.’nin polis yelekleri ve güvenlik çemberi eşliğinde binadan çıkarıldığı esnada sokakta adeta infial yaşandı. Apartman önünde toplanan yüzlerce mahalle sakini, caniye tepki göstererek üzerine yürüdü. Saldırganı linç etmek isteyen öfkeli kalabalığı dağıtmakta güçlük çeken emniyet güçleri ile mahalleli arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polis ekipleri, öfkeli vatandaşların elinden zorlukla kurtardıkları şüpheliyi zırhlı araca bindirerek sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürdü. Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı adli soruşturma tüm hızıyla sürüyor.




