Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Ekonomiden güvenliğe, dış politikadan Terörsüz Türkiye sürecine kadar birçok başlığın ele alındığını belirten Erdoğan, Türkiye’nin zorlu bir dönemden geçtiğini ancak hedeflerinden vazgeçmeden yoluna devam ettiğini söyledi. Erdoğan, “Türkiye güvendedir. 86 milyonun emaneti ehil ellerde güven içindedir” ifadelerini kullandı.
Terörsüz Türkiye mesajı
Meclis’te kabul edilen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun’a değinen Erdoğan, sürecin önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Siyasi partilere ve toplumun tüm kesimlerine çağrıda bulunan Erdoğan, herkesin daha dikkatli bir dil kullanması gerektiğini söyledi.
“Kime, neyi, nerede söyleyeceğimizi biliriz”
Açıklamalarında sert ifadeler de kullanan Erdoğan, Türkiye’nin ulusal çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini vurguladı. Erdoğan, “Siyasi olarak can çekişen kendini bilmez kifayetsizlerin bizim üzerimizden prim devşirmesine fırsat vermeyeceğiz. Biz kime, neyi, nerede ve nasıl söyleyeceğimizi gayet iyi biliriz” dedi. Türkiye’nin küçük hesaplarla yönetilen bir ülke olmadığını belirten Erdoğan, dış politikada da milletin belirlediği istikamette hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti.





