İzmir’de toplu ulaşımı kullanan yurttaşları yakından ilgilendiren yeni dönem başladı. ESHOT Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında yaz tatilinin başlaması nedeniyle otobüs hatlarında yaz uygulamasına geçildiğini açıkladı. 29 Haziran 2026 Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak düzenlemeyle birçok hatta sefer sıklığı güncellendi, bazı güzergâhlarda değişikliğe gidildi.

Yeni uygulama kapsamında Bergama’daki bazı hatlarda kermes nedeniyle geçici güzergâh düzenlemesi yapılırken, Selçuk, Torbalı, Konak, Çiğli ve Üçkuyular hattını kullanan yolcular için de önemli değişiklikler duyuruldu. Bazı duraklar geçici olarak hizmet dışı bırakılırken, bazı hatların hareket noktaları da değiştirildi.

Yaz dönemiyle sefer sıklıkları değişti

ESHOT’un duyurusuna göre, yaz tatilinin başlamasıyla birlikte otobüslerde yolcu yoğunluğu ve günlük kullanım alışkanlıkları yeniden değerlendirildi. Bu kapsamda 29 Haziran Pazartesi gününden itibaren sefer sıklıklarında düzenleme yapıldı.

Açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında yaz tatilinin başlaması sebebiyle 29 Haziran 2026 Pazartesi gününden itibaren otobüslerimize ait sefer sıklıklarında düzenleme yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Yeni düzenleme özellikle sabah ve akşam saatlerinde otobüs kullanan yurttaşlar için önem taşıyor. Yolcuların mağduriyet yaşamaması için güncel hareket saatlerini ESHOT’un resmi kanalları üzerinden kontrol etmeleri gerekiyor.

Bergama’da kermes düzenlemesi

Bergama’da düzenlenecek 90. Uluslararası Bergama Kermesi nedeniyle bazı hatlarda geçici güzergâh değişikliğine gidildi. Düzenleme, 29 Haziran 2026 ile 5 Temmuz 2026 tarihleri arasında her gün 18.00-01.00 saatleri arasında geçerli olacak.

Bu kapsamda 651 No’lu Otogar-Yıldızevler, 652 No’lu Otogar-Öğretmenevi ve 653 No’lu Otogar-Tepeköy hatlarında tek yönlü geçici güzergâh değişikliği uygulanacak.

ESHOT ayrıca 656 No’lu Devlet Hastanesi-Dikilisultan hattının festival süresince saat 17.00’den sonra hizmet vermeyeceğini duyurdu. Bergama’da akşam saatlerinde toplu ulaşım kullanacak yurttaşların bu değişikliği dikkate alması istendi.

Selçuk hattında Göçalan düzenlemesi

ESHOT’un duyurduğu bir diğer değişiklik 694 No’lu Havutçulu-Selçuk hattında yapıldı. 29 Haziran Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak düzenlemeyle hattın gidiş ve dönüş yönünde Göçalan’a hizmet verecek şekilde yeniden planlandığı açıklandı.

Bu değişiklikle birlikte Göçalan bölgesindeki yolcuların toplu ulaşım erişiminin artırılması hedefleniyor. Hattı düzenli olarak kullanan yurttaşların yeni güzergâhı ve sefer saatlerini kontrol etmesi gerekiyor.

Pamucak’a uzatılan seferler başladı

770 No’lu Selçuk-Torbalı Aktarma Merkezi hattında da güzergâh değişikliğine gidildi. ESHOT’tan yapılan açıklamaya göre, 29 Haziran Pazartesi itibarıyla hattın belirli servisleri Pamucak’a uzatıldı.

Yaz döneminde Pamucak hattında artması beklenen yolcu talebi dikkate alınarak yapılan düzenleme, özellikle sahil bölgesine ulaşım sağlayacak yurttaşlar açısından önem taşıyor. Belirli servislerin Pamucak’a kadar uzatılmasıyla, yaz aylarında bölgeye erişimin kolaylaşması bekleniyor.

Şehitler-Konak hattı yeniden düzenlendi

Konak hattını kullanan yolcuları ilgilendiren bir değişiklik de 19 No’lu Şehitler-Konak hattında yapıldı. ESHOT, hattın 29 Haziran itibarıyla 19 No’lu Yeşilyurt-Konak olarak yeniden düzenlendiğini açıkladı.

Bu değişiklikle birlikte hattın güzergâhı da güncellendi. Konak yönüne ulaşım sağlayan yolcuların yeni hat adını ve güzergâh bilgisini dikkate alması gerekiyor.

Çiğli’de iki durak geçici olarak kapatıldı

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen altyapı çalışmaları nedeniyle 817 No’lu Egekent Aktarma Merkezi-Çiğli Aktarma Merkezi hattında geçici güzergâh değişikliği uygulanacak.

Tanrıkulu’ndan İzmir cezaevleri sonrası sert çıkış
Tanrıkulu’ndan İzmir cezaevleri sonrası sert çıkış
İçeriği Görüntüle

Bu kapsamda Şerbetçi ve Neyhan durakları geçici olarak hizmet dışı kalacak. Çiğli’de bu hattı kullanan yolcuların alternatif durakları tercih etmesi gerekecek.

Altyapı çalışmaları tamamlanana kadar güzergâh değişikliğinin süreceği belirtilirken, yurttaşların güncel duyuruları takip etmesi istendi.

Üçkuyular hatlarında hareket noktası değişti

ESHOT, Üçkuyular İskele bağlantılı bazı hatlarda da düzenleme yaptı. 29 Haziran Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak değişikliğe göre, 6 hattın hareket noktası Fahrettin Altay Aktarma Merkezi olarak belirlendi.

Düzenleme kapsamındaki hatlar şöyle açıklandı: 6 No’lu Arıkent-Üçkuyular İskele, 7 No’lu Sahilevleri-Üçkuyular İskele, 24 No’lu Kavacık-Üçkuyular İskele, 25 No’lu Oyunlar Köyü-Üçkuyular İskele, 945 No’lu Esentepe-Üçkuyular İskele ve 946 No’lu General Kazım Özalp Mahallesi-Üçkuyular İskele.

Bu hatları kullanan yolcular, artık hareket noktası olarak Fahrettin Altay Aktarma Merkezi’ni dikkate alacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ