Edirne Meriç Nehri'nde 25-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ve sezonun en önemli organizasyonlarından biri olan Büyükler Türkiye Şampiyonası tamamlandı. 20 kulüpten 200 sporcunun madalya mücadelesi verdiği dev organizasyona Fenerbahçe Kürek Şubesi damga vurdu.

Ezeli rakibine geçit vermedi

Sarı-lacivertliler erkeklerde 9 yarışın 7'sini, kadınlarda ise 5 yarışın 3'ünü kazanarak her iki kategoride de zirvenin sahibi oldu. Topladığı puanlarla ezeli rakibi Galatasaray'ı geride bırakan Fenerbahçe, çifte kupayla şampiyonluğu kutladı.

Puan durumu ve kulüp başarıları şu şekilde gerçekleşti:

Aliağa FK'da son dakika coşkusu
Aliağa FK'da son dakika coşkusu
İçeriği Görüntüle
  • Erkekler Kategorisi: 890 puan toplayan Fenerbahçe şampiyon olurken, Galatasaray 508 puanla ikinci, TED Edirne Koleji 378 puanla üçüncü sırada yer aldı. Fenerbahçe erkek takımı bu zaferle üst üste 10'uncu, toplamda 45'inci ulusal şampiyonluğunu elde etti.

  • Kadınlar Kategorisi: 370 puan toplayan Fenerbahçe zirveye çıkarken, Galatasaray 140 puanla ikinci, Haliç Kürek Spor Kulübü ise 100 puanla üçüncü oldu. Fenerbahçe kadın takımı bu sonuçla üst üste 8'inci, toplamda 31'inci ulusal kupasını müzesine götürdü.

Öne çıkan dereceler ve birincilikler

Fenerbahçeli kürekçiler şampiyona boyunca birçok kategoride birincilik kürsüsüne çıktı:

  • U23 ve Büyük Erkekler: U23 İki Tek (Aytimur Selçuk - Yasin Şen), U23 İki Çifte (Alper Şevket Eren - Ahmet Ali Kabadayı), U23 Tek Çifte (Halil Kaan Köroğlu), U23 Dört Tek, U23 Dört Çifte, Erkekler İki Tek ve Erkekler Sekiz Tek yarışlarında Fenerbahçe ekipleri 1'incilik elde etti.

  • Kadınlar: Kadınlar İki Tek (Ayşe Mina Çelebioğlu - Eylül Deniz), Kadınlar Dört Tek (Irmak Fertuğ, Eylül Deniz, Derin Özyiğit, Elif Özdemir) ve Kadınlar İki Çifte (Derin Kumuk - Irmak Fertuğ) yarışlarında sarı-lacivertli sporcular ilk sırayı aldı

Kaynak: haber merkezi