İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sermaye piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen fon soruşturmasında yeni tutuklama kararları çıktı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği, hakimlik sorguları sonucunda 4 kişinin tutuklandığı bildirildi.
4 kişi tutuklandı
Hakimlikçe sorgulanan şüphelilerden Ali Çil, İskender Balcı, İsmet Öğüt ve Adem Karatepe hakkında tutuklama kararı verildi.
Böylece soruşturmanın bu aşamasında adliyeye sevk edilen 13 şüpheliden 4’ü cezaevine gönderildi.
9 kişi hakkında adli kontrol
Özata Denizcilik yetkilisi Altuğ Kantarcı, Destek Yatırım Bankası Genel Müdürü Özgür Akayoğlu, Destek Faktoring yetkilileri Kerim Tosun, Mesut Altan, Nuray Elmastaş ve Azize Binnur Tosun ile Tuğba Hicran Ataseven, Duygu Somay ve Tolga Tuğtekin hakkında adli kontrol kararı verildi.
13 şüpheli adliyeye sevk edilmişti
Soruşturma kapsamında Özgür Akayoğlu, Kerim Tosun, Nuray Elmastaş, Azize Binnur Tosun, Mesut Altan, Altuğ Kantarcı, Ali Çil, Tuğba Hicran Ataseven, Duygu Somay, İskender Balcı, İsmet Öğüt, Tolga Tuğtekin ve Adem Karatepe gözaltına alınmıştı.
Savcılık işlemlerinin ardından 8 şüpheli tutuklama, 5 şüpheli ise adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edilmiş; hakimlik nihai olarak 4 tutuklama ve 9 adli kontrol kararı vermişti.
İsmet Öğüt de tutuklananlar arasında
Tutuklanan isimler arasında kamuoyunda “Balıkçı İsmet” olarak bilinen İsmet Öğüt de bulunuyor.
Soruşturma kapsamında daha önce yapılan mali incelemelerde Öğüt adına 1 Temmuz-16 Eylül 2026 tarihleri arasında yaklaşık 3 milyar 92 milyon liralık fon çıkışı tespit edildiği açıklanmış, söz konusu para hareketlerinin kaynağı ve bağlantılarının araştırıldığı bildirilmişti.
Sermaye piyasası işlemlerine ilişkin soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.





