İzmir siyasetinde aylardır konuşulan Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılacağı yönündeki iddialarda gözler bugüne çevrildi. Farklı kaynaklarda yer alan bilgilere göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay’ın 7 Ekim Çarşamba günü Ankara’da AK Parti’ye katılması bekleniyor.

Tugay’ın saat 11.30’da AK Parti Genel Merkezi’ne gitmesinin planlandığı ve parti rozetinin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılacağı öne sürülüyor.

Gözler Ankara’da

Cemil Tugay, CHP’den ayrılmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bir süredir bağımsız olarak sürdürüyor. AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialar özellikle Tugay’ın 30 Eylül’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesininardından yeniden gündeme gelmişti. Tugay daha önce parti değişikliği iddialarına mesafeli açıklamalar yapmıştı.

AK Parti’nin 6 Ekim akşamı yaptığı paylaşım ise tartışmaları yeni bir boyuta taşıdı. İzmir Marşı’nın kullanıldığı videoda 7 Ekim 2026 tarihine yer verilmesi, Tugay’ın partiye katılacağı yönündeki beklentileri güçlendirdi. Paylaşımda Tugay’ın adı doğrudan kullanılmadı.

27 yıl sonra bir ilk yaşanacak

Tugay’ın AK Parti’ye katılımının gerçekleşmesi durumunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde siyasi açıdan tarihi bir değişim yaşanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 1999 yerel seçimlerinden bu yana merkez soldan seçilen belediye başkanları tarafından yönetiliyor. 2002 yılında kurulan AK Parti ise ilk kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamını kendi partisinden bir ismin yürüttüğü bir döneme girmiş olacak.

Ancak Tugay’ın parti değiştirmesi, 2024 yerel seçimlerinin sonucunun değiştiği anlamına gelmeyecek. Tugay, 31 Mart 2024 seçimlerinde CHP’nin adayı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti.

Rozet töreni bekleniyor

Ankara’daki programla birlikte aylardır devam eden tartışmaların bugün netleşmesi bekleniyor.

Göztepe’ye Godoi müjdesi: Eyüpspor maçında dönüyor
Göztepe’ye Godoi müjdesi: Eyüpspor maçında dönüyor
İçeriği Görüntüle

Tugay’ın AK Parti’ye katılması ve Erdoğan’ın rozet takmasının gerçekleşmesi halinde İzmir siyasetinde yeni bir dönem başlayacak. Sabah saatleri itibarıyla güncel haberlerde katılımın gerçekleşmiş bir olaydan ziyade bugün gerçekleşmesi beklenen bir gelişme olarak aktarıldığı görülüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ