Tire Devlet Hastanesi’nde MR ünitesinde yaşanan olay, hastane çalışanlarına ve çevredekilere korku dolu anlar yaşattı. Edinilen bilgilere göre olay, eşinin MR çekimi sırasında meydana geldi. Eşine yardımcı olmak amacıyla MR cihazının bulunduğu alana giren muhtar M.Ç., yapılan uyarılara rağmen üzerinde bulunan tabancayı çıkarmayı unuttu. MR cihazının çalıştığı sırada cihazın güçlü manyetik alanı, muhtarın belindeki tabancayı etkiledi. Metal silah ve içerisindeki mermiler kısa sürede çekilerek MR cihazına yapıştı. Olayın ardından sağlık çalışanları hızlı şekilde müdahale ederek MR odasındaki kişileri güvenli bölgeye çıkardı.
MR ünitesi geçici olarak kapatıldı
Tire'den Havadis Gazetesi'nde çıkan habere göre Yaşanan olay nedeniyle MR ünitesinde hasta kabulüne ara verildi. Cihaza yapışan tabancanın ve mühimmatın güvenli şekilde çıkarılması için gerekli önlemler alındı. Ekiplerin çalışması sonucu silah cihazdan uzaklaştırılırken, olay sırasında herhangi bir yaralanma yaşanmadığı öğrenildi. MR cihazında herhangi bir hasar oluşup oluşmadığı ise yapılacak teknik incelemenin ardından netlik kazanacak.
Uzmanlar MR odalarında metal uyarısı yapıyor
MR cihazları, güçlü manyetik alanlarla çalıştığı için oda içerisine metal eşyalarla girilmemesi konusunda hastalara ve refakatçilere sürekli uyarılar yapılıyor. Yetkililer, özellikle silah, telefon, anahtar, takı ve benzeri metal eşyaların MR alanına kesinlikle sokulmaması gerektiğini belirtiyor. Olayla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.




