SEMİ TEKTAŞ/İzmir Büyükşehir Belediyesi 2026 yılı olağanüstü 1’inci Meclis Toplantısı Cemil Tugay idaresinde gerçekleştirildi. Tugay’a Karşıyaka Stadı için tam yetki verildi.
Tugay’a yetki verildi
Karşıyaka ilçesi, Aksoy Mahallesi, 26675 ada, 11 parsel sayılı taşınmaz üzerine Belediye tarafından Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadyumu yapım çalışmaları kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile mutabakatın sağlandığı belirtilen önergede “Kamu Kurumları ile protokol imzalamaya ve stadın yapımına ilişkin tüm işlerde Belediyemiz adına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'a yetki verilmesi hususlarının oybirliği ile uygun bulunduğu” ifadeleri yer aldı. İlgili önerge şu şekilde;
“Karşıyaka ilçesi, Aksoy Mahallesi, 26675 ada, 11 parsel sayılı taşınmaz üzerine Belediyemiz tarafından Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadyumu yapım çalışmaları kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile mutabakat sağlanmış olup, Kamu Kurumları ile protokol imzalamaya ve stadın yapımına ilişkin tüm işlerde Belediyemiz adına Izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil TUGAY'a yetki verilmesi hususlarının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe - Hukuk - Deprem ve Afet Komisyonları Raporu.”
Projesi değişti iddialarına cevap
AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin ‘Projede değişiklik yapıldı mı?’ sorusuna cevap veren Başkan Tugay, “Samimiyet ile projeyi yürütüyoruz. Ruhsat süreci devam ediyor. Projede herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Küçük revizyonlar dışında büyük bir değişiklik yapamazsınız. Büyük bir değişim yaparsanız mahkeme yolu açılır. Açılışa da sizleri bekliyoruz” diye konuştu.





