Gün geldi, ben görevimi yaptım, siz sürdürün bu koşuyu çocuklar, gençler, aydınlanmaya inananlar deyip yıldızlara yoldaş oldu. Ardında dost sözler, ince gülümsemeler, anılar, yapıtlar bırakarak gitti büyük yalnızlığına.
Bekir Yurdakul, Ahmet Günbaş, Mavisel Yener, Biray Üstüner adını “Muzaffer İzgü İle Gülümsemek” olarak belirleyip kapsamlı bir yapıt sundular bize; “…muhalif halini her dem yüreğinde duyan; düşünmenin, düşlemenin, soru sormanın, veriliye karşı çıkmanın değerini çok iyi bilen; ülkesini, dünyanın çocuklarını çok seven; hep yoksulun/ güçsüzün yanında duran” Muzaffer İzgü için.
Semih Poroy’un çizgilerinin yer aldığı kitapta Adnan Binyazar, Adnan Özyalçıner, Ahmet Büke, Ahmet Ordu, Avram Ventura, Ayla Kutlu, Aytül Akal, Bahri Karaduman, Doğan Hızlan, Feridun Andaç, Gülten Dayıoğlu, Gürol Tonbul, Haluk Işık, Hasan Özkılıç, Hidayet Karakuş, Hüseyin Yurttaş, Lütfü Dağtaş, Osman Akbaşak, Mavisel Yener, Mehmet Atilla, Mehmet Genç, Menderes Samancılar, Mukadder Özakman, Necati Tosuner, Onur Bilge Kula, Osman Şahin, Özdemir Nutku, Savaş Ünlü, Semih Poroy, Serap Erdoğan, Sevgi Özel, Tahsin Şimşek, Talat Avcı, Talat Aydilek, Y. Bekir Yurdakul, Veysel Çolak, Vural Savaş, Zehra Ünüvar… Saymayı sürdürsem daha çoğu sözcükleriyle, görselleriyle katılmışlar.
Bilgi Yayınevi’nden çıkan, geliri Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’na bırakılacak olan 495 sayfalık bu yapıt meraklıların, araştırmacıların, çocukların kitaplığında bulunmalı diyorum.
SARMALÇEVRİM DERGİSİ’NDE MUZAFFER İZGÜ
Ocak 2018’de yazın-kültür dünyamıza yeni bir dergi daha katıldı: SARMAL ÇEVRİM
Derginin sahibi Bülent Elitok, Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Oluklu. Sarmal Çevrim hem Bursalı hem Balıkesirli.
İbrahim Oluklu Sarmal Çevrim’in çizgisini, hedefini şöyle özetliyor: “Yolumuzu gerçekçi dünya görüşü, gerçekçi estetik aydınlatıyor, aydınlatacak. Tercihimiz bu olacak; oradan yürüyeceğiz. (…) Bir dayanışma dergisi, bir gönüllülük dergisidir. Hedefleri olan dergidir.”
Derginin ilk sayısında İzgü için kapsamlı bir dosya yer alıyor. Öner Yağcı, Aydoğan Yavaşlı, Cihan Demirci, Musa Dinç, Latif Şahin, Ahmet Zeki Muslu gülmecenin büyük ustası için kalemlerini güldürmüşler, güldüşün anıları paylaşmışlar.
Baskısı, sayfa düzeni, kapak görseli, çok sayıda bildik imzasıyla göz dolduran Sanal Çevrim’le iletişim kurmak, ürünlerini göndermek isteyenlere bilgisunar adresini vermek istiyorum: [email protected]
Yolu açık, ömrü uzun olsun diyorum.
ARKADAŞ Z. ÖZGER 70 YAŞINDA
Genç yaşında kendi sesini bulmuş, acısını, sevdasını yalın biçimde aktarmayı başarmış bir şairdi Arkadaş Zekâi Özger. 8 Ocak 1948’de doğmuştu. Yaşasaydı 70 yaşında olacaktı, inanıyorum ki şiirimizi de sarsacak şairler arasında yer alacaktı.
Daha 25 yaşını sürerken yaşamını yitirdi. Söylenir ki 70 yılının karabasan günlerinde zayıf bedeninde polis coplarının, dayaklarının izleri, kalıntılarıyla koparıldı yaşamdan!
Cenazesini Hacıbayram camiinden Sina Akyol, Şevket Apalak, ben, birkaç arkadaşla yalnızlığın ülkesine uğurlamıştık 5 Mayıs 1973’te.
Yaşasaydı 70 yaşında olacaktı dedim ya, aslında hep 25 yaşında kaldı Arkadaş; şiirleri, şarkıları, ince bedeni, yalnızlığıyla…