Fenerbahçe Kulübü başkanlığından ayrılan Sadettin Saran, Süper Lig yayın hakları için yeniden çalışma başlattı.

Saran’ın sahibi olduğu Saran Grup’un, daha önce sonuçlandıramadığı yayın ihalesi sürecinde bu kez ABD merkezli bir ortakla hareket etmeye hazırlandığı belirtildi. İddiaya göre iki şirket, yeni ihale şartlarının açıklanmasının ardından ortak teklif sunmayı planlıyor.

Hazırlanan teklifin yaklaşık 400 milyon dolar seviyesinde olabileceği ifade edildi.

ABD’li şirketle ortaklık iddiası

Gazeteci Tahir Kum’un aktardığı bilgilere göre, dünya genelinde spor yayıncılığı alanında faaliyet gösteren Amazon, Türkiye pazarına yönelik çalışmalar yürütüyor.

İddiaya göre Amazon’un, Süper Lig yayın hakları için Saran Grup ile birlikte hareket edebileceği ve ihaleye ortak teklif verme hazırlığında olduğu kaydedildi.

Amazon’un spor yayıncılığı alanındaki yatırımları son yıllarda dikkat çekerken, şirket farklı ülkelerde futbol başta olmak üzere birçok spor organizasyonunun yayın haklarını elinde bulunduruyor.

Önceki ihalede sonuç alamamıştı

Sadettin Saran, bir önceki Süper Lig yayın ihalesinde de teklif veren şirketler arasında yer almıştı.

Saran Grubu, söz konusu süreçte en yüksek tekliflerden birini sunmasına rağmen yayın haklarını alamamıştı. Yeni ihale döneminde ise şirketin daha güçlü bir ortaklık yapısıyla sürece dahil olmayı hedeflediği belirtiliyor.

Göztepe’nin altın çocukları
Göztepe’nin altın çocukları
İçeriği Görüntüle

Yayın kalitesi şartları değişecek

Yeni yayın ihalesi sürecinde yalnızca teklif bedelinin değil, yayın teknolojilerinin de önemli kriterler arasında yer alması bekleniyor.

İhale şartnamesinde 4K yayın teknolojisi, görüntü kalitesi, kamera standartları ve yayın altyapısı gibi başlıkların öne çıkacağı ifade ediliyor.

Yayıncı kuruluşun, ekonomik teklifin yanı sıra Avrupa’nın önemli ligleriyle rekabet edebilecek teknik standartları da karşılaması bekleniyor.

Amazon’un spor yayıncılığı yatırımları büyüyor

Amazon’un spor yayıncılığı alanındaki yatırımları birçok ülkede genişlemeye devam ediyor.

Şirket, Prime Video platformu üzerinden İngiltere, Almanya ve İtalya gibi pazarlarda çeşitli spor organizasyonlarını izleyiciyle buluşturuyor. Futbolun yanı sıra NBA, NFL, NHL, MLB, NASCAR, tenis ve kriket gibi farklı branşlarda da yayın hakları bulunuyor.

Süper Lig yayın ihalesi için olası ortaklık gerçekleşirse, bu durum Amazon’un Türkiye’deki spor yayıncılığı alanındaki ilk büyük adımlarından biri olabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ