Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nun (TESK) Ankara’da gerçekleştirilen 22. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık koltuğu el değiştirdi. Konfederasyonu 19 yıldır yöneten Bendevi Palandöken’in yeniden aday olmamasıyla birlikte TESK’te yeni dönem başladı. Palandöken’in liste çıkarmama kararı sonrasında seçime Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Mehmet Yiğiner’in listesiyle gidildi.
Yiğiner 560 oyla başkan seçildi
Genel kurulda oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi. Toplam 695 delegenin oy kullandığı seçimde Mehmet Yiğiner 560 oy alarak TESK’in yeni Genel Başkanı oldu. Seçimde kullanılan oyların 85’i ise geçersiz sayıldı. Böylece Türkiye genelindeki esnaf ve sanatkârların en üst çatı kuruluşu olan TESK’in yönetiminde yeni bir dönem başlamış oldu.
Palandöken oy kullanmadan ayrıldı
Yeniden aday olmayan Bendevi Palandöken’in genel kurulda oy kullanmadan salondan ayrıldığı belirtildi. Palandöken’in ayrılmasıyla TESK’te 19 yıldır devam eden dönem de resmen sona erdi. 1996-1999 yılları arasında TESK Yönetim Kurulu üyeliği ve başkanvekilliği görevlerinde bulunan Palandöken, 2007 yılında TESK Genel Başkanlığına seçilmişti.
TESK’te Yiğiner dönemi
Seçimin tamamlanmasıyla birlikte TESK’in yeni Genel Başkanı Mehmet Yiğiner oldu. Aynı zamanda Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten Yiğiner, yeni dönemde Türkiye genelindeki esnaf ve sanatkârları temsil eden konfederasyonun başında olacak. 19 yıllık Palandöken döneminin ardından gerçekleşen görev değişimiyle birlikte gözler şimdi Yiğiner’in TESK yönetiminde atacağı ilk adımlara çevrildi.




