Tınaztepe Sağlık Grubu, Buca’daki hastane binasının ardından Bornova’daki Galen Hastanesi’nin mülkiyetini de “sat ve geri kirala” yöntemiyle elden çıkardı. Tek Referans’ın haberine göre, İzmirli sağlıkçı ve iş insanı Mehmet Bektur’un Yönetim Kurulu Başkanı olduğu grup, Bayraklı’da bulunan Galen Hastanesi binasını Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.’ye 1 milyar 50 milyon TL bedelle sattı.

60 ay vadeli sözleşme imzalandı

Tınaztepe Sağlık Grubu ile banka arasında erken kapama opsiyonunu da içeren 60 ay vadeli finansal kiralama sözleşmesi imzalandı. Bu yöntemle hastane binasının mülkiyeti bankaya geçerken, sağlık grubu tesisi kiralayarak faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek.

Gelecek Partisi feshedildi: İzmir Milletvekili Bilici yol haritasını açıkladı
Gelecek Partisi feshedildi: İzmir Milletvekili Bilici yol haritasını açıkladı
İçeriği Görüntüle

Buca’daki hastane de aynı yöntemle satılmıştı

Tınaztepe Sağlık Grubu, daha önce Buca’daki Tınaztepe Hastanesi binasını da aynı yöntemle QNB Finansal Kiralama A.Ş.’ye 581 milyon TL’ye satmıştı. Bornova’daki son satışla birlikte grubun “sat ve geri kirala” yöntemiyle gerçekleştirdiği iki işlemin toplam büyüklüğü 1 milyar 631 milyon TL’ye ulaştı. Haberde, bu yöntemin şirket açısından vergi avantajı sağladığı da belirtildi.

Kaynak: TEKREFERANS-AJANSLAR