Peynirinde 'ölümcül bakteri' tespit edilmişti: Tahsildaroğlu'ndan açıklama
Peynirinde 'ölümcül bakteri' tespit edilmişti: Tahsildaroğlu'ndan açıklama
İçeriği Görüntüle

YENİ Parti'nin ilk PM ve MYK toplantılarının ardından basının karşısına geçen Parti Sözcüsü Zeynel Emre, partinin kurumsallaşma ve örgütlenme takvimine dair kritik açıklamalarda bulundu. Genel merkez binasının hazırlıklarının sürdüğünü belirten Emre, "Binamız hazırlanıyor. Birkaç hafta içinde binamıza geçmiş olacağız. Çarşamba gününden itibaren online üyelik alımları başlatılacak" dedi.

Hedef Eylül Sonu Veya Ekim Başı

Seçimlere katılma yeterliliğini en kısa sürede kazanmayı hedeflediklerini belirten Zeynel Emre, CHP dönemindeki 74 il başkanının YENİ Parti hareketini desteklediğini ve büyük kısmının görevlerine devam edeceğini söyledi. Kongreler takviminin önümüzdeki hafta ilan edileceğini vurgulayan Emre, Büyük Kurultay için şu tarihi işaret etti:

"Seçime girme yeterliliği açısından en az 41 ilde örgütlenmemiz lazım. 74 İl Başkanı genel başkanımızı destekledi ve yeni partiye katılma konusunda bir tereddütleri yok. İl başkanlarımızın çoğu tekrar görevlendirilecek. Önümüzdeki hafta kongreler takvimini açıklayacağız. Hedefimiz eylül sonu ya da ekim başı gibi kendi büyük kurultayımızı toplamak."

Mansur Yavaş İddialarına Yanıt

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın YENİ Parti'ye katılıp katılmayacağına yönelik soruya da yanıt veren Zeynel Emre, sürecin hassasiyetle yönetildiğini dile getirdi. Emre, "Bize katılmak isteyen belediye başkanlarına dahi çağrı yapmadık. Bizim ağzımızdan duymadığınız sürece partiye kimsenin katılmak istemediğini düşünmeyin. Bir süreç yönetiyoruz ve hassas şekilde yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: haber merkezi