Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), personel alım sürecine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. Alım tarihleri ve diğer detaylar belli olduğunda, tüm bilgiler kurumun resmi web sitesinden duyurulacak. PTT'de çalışmak isteyen adaylar, gelişmeleri yakından takip ediyor.

PTT KPSS'siz personel alımı yapacak mı?

PTT, kendi bünyesi ve iştirakleri üzerinden yaptığı duyurularla personel alım sürecini yürütüyor. Ancak, şu an için 10 bin personel alımı ile ilgili resmi bir bilgi veya duyuru bulunmuyor. PTT'nin resmi internet sitesi, bu konudaki en güncel bilgileri sağlıyor.

3705129 D2803B2595Ae4B450679B9Faa905827C 640X640

PTT başvurusu nasıl ve nereden yapılır?

PTT'ye iş başvurusunda bulunmak isteyen adaylar, gerekli şartları taşıdıkları takdirde kurumun düzenleyeceği sınav veya mülakatlara katılabilirler. Başarılı olan adaylar, belirli kadrolarda istihdam edilecek. Her yıl PTT, kendi web sitesi üzerinden veya ilgili diğer sitelerden alım yapılacak personel sayısını duyurur. Başvuru yapmak isteyen adaylar için şu adımlar izlenmelidir:

PTT'nin resmi web sitesindeki başvuru alanları tercih edilmelidir.

Adaylar, seçecekleri alana göre tek bir tercih yapmalı ve puanlarına göre değerlendirmeye alınacaklardır.

Sınava katılmak isteyenler, sınav ücretini Ziraat Bankası veya PTT web sitesi üzerinden yatırabilirler.

PTT personel alımı genel başvuru şartları neler?

PTT, personel alımı yaparken özel ve genel başvuru şartlarını belirler. Henüz alım duyurusu gelmediği için özel şartlar bilinmiyor. Ancak, PTT'nin aradığı genel başvuru şartları şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak
  • Adli sicil kaydının temiz olması
  • Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış veya muaf olmak
  • Görevini yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu bulunmamak

3705129 E27241F3Da84E2E845951Fb0E9Bc3781 640X640

PTT'de çalışmak isteyen adaylar, başvuru süreci ve şartlarını yakından takip etmeye devam ediyor. Resmi duyurular ve başvuru tarihleri açıklandığında, adaylar en güncel bilgilere PTT'nin resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirler.

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

f) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

Konak'ta tramvay minibüse çarptı: Hafif yaralılar var Konak'ta tramvay minibüse çarptı: Hafif yaralılar var

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak

Kaynak: Haber Merkezi