Ödül törenine; İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Başkan Yardımcısı Mehlika Gökmen, Genel Sekreter Reşat Yörük, Sayman Tolga Albay, Yönetim Kurulu Üyesi Esat Erçetingöz, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu, EBSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şube Başkanı Murat Demircan ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Basin Bülteni̇ Aytaç Sefi̇loğlu Meslekte Dürüstlüğün Sembolüdür (1)

İGC Başkanı Dilek Gappi

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Aytaç Sefiloğlu’nun vefatının üstünden geçen 25 yıla rağmen dostları tarafından anılmasının çok kıymetli olduğunu ifade eden İGC Başkanı Dilek Gappi, “Bu vefa çok anlamlı. Aytaç Sefiloğlu meslekte dürüstlüğün sembolüdür. Yarışma, bağımsız ve araştırmacı gazeteciliği sembollerinden olan Aytaç Sefiloğlu’nun adını sektörde ölümsüzleştirmek ve model olarak yaşatmak için çok önemli. Günümüzde hakikatin peşinden koşmak çok meşakkatli. Baskılarla, engellemelerle karşı karşıya kalıyoruz. Ama bağımsız, ilkeli ve doğru habercilik için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

“AYTAÇ SEFİLOĞLU’NUN MİRASINI YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden çocuklara 23 Nisan hediyesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden çocuklara 23 Nisan hediyesi

Bu seneki törenin Aytaç Sefiloğlu'nun meslektaşları, haber kaynakları ve dostlarından oluşan 105 ismin anılarından oluşan ‘AYTAÇ ABLA’ isimli kitapla daha da anlamlı olduğunu dile getiren Başkan Gappi, “Emeği geçen EMD İzmir Şubesi ve Ege Bölgesi Sanayi Odası’na, kitabı derleyen; Saadet Erciyas ve Hüseyin Erciyas’a da çok teşekkür ederim. Aytaç Sefiloğlu’nun mirasını yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Basin Bülteni̇ Aytaç Sefi̇loğlu Meslekte Dürüstlüğün Sembolüdür (2)

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu da yarışma, ödül töreni ve ‘AYTAÇ ABLA’ kitabıyla Aytaç Sefiloğlu’nu bir kez daha saygı ve rahmetle andıklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törende, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ile Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şube Başkanı Murat Demircan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’a ekonomi basınına verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Ödüle layık görülen gazeteciler ve eserleri şu şekilde:

AYTAÇ SEFİLOĞLU EKONOMİ GAZETECİLİĞİ ÖDÜLÜ

İREM CEYLİN DEMİRCAN- EKONOMİ GAZETESİ – “ORGANİK TARIMIN POTANSİYELİ MEVCUDUN ÇOK ÜZERİNDE”

EBSO SANAYİ ÖZEL ÖDÜLÜ

HÜSNİYE SEVAL ACUN - YENİ İZMİR İNTERNET SİTESİ – “BİR YILLIK DOĞUM İZNİ KADIN İSTİHDAMINA DARBE Mİ?”

EBSO SANAYİ MANSİYON ÖDÜLÜ

SAADET ERCİYAS - EGE TELGRAF GAZETESİ – “KADIN İSTERSE YAPAMAYACAĞI İŞ YOK”

Kaynak: Haber Bülteni