Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya ve online oyunların gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, bu alanda yasal düzenlemeler yapılacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu, özellikle 16 yaş altı gençlerin sosyal medya kullanımına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Kanser tedavisi gören İlhan Şeşen'den kötü haber Kanser tedavisi gören İlhan Şeşen'den kötü haber

Siber zorbalık ve uygunsuz içerikler hedef alınıyor

Bakan Uraloğlu, gençlerin siber zorbalık, online taciz ve uygunsuz içeriklere maruz kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Ayrıca, online oyun platformlarının şiddeti teşvik eden ve aile yapısını bozan akımlara aracılık edebildiğine dikkat çekti. Uraloğlu, “Bu tür içeriklerin yayılmasını engellemek için yasal düzenlemeler yapmalı ve internet servis sağlayıcılarının, sosyal ağ platformlarının sorumluluklarını artırmalıyız” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iş birliği

Uraloğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile gençlerin sosyal medya kullanımına yönelik düzenlemeler konusunda istişarelerde bulunduklarını belirtti. Göktaş da çocukları sosyal medyanın zararlı içeriklerinden korumak için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Ailelerin rolü büyük

Bakan Uraloğlu, ailelerin çocuklarının internet kullanımını yakından takip etmesi ve onları bu konuda bilinçlendirmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, toplumsal düzeyde farkındalık çalışmalarının önemine değindi.

Kaynak: HABER MERKEZİ