AFAD duyurdu: Balıkesir Sındırgı’da gece yarısı deprem paniği
AFAD duyurdu: Balıkesir Sındırgı’da gece yarısı deprem paniği
İçeriği Görüntüle

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem sırasında yıkılan 3 katlı bina ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bina sahibi ve müteahhit gözaltına alındı. Depremde binanın çökmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sındırgı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Binadan karot örnekleri alındı

Bakan Tunç’un açıklamasına göre, yıkılan binada incelemeler yapmak üzere inşaat mühendisi, mimar ve jeofizik mühendisinden oluşan uzman bilirkişi heyeti görevlendirildi. Heyet, yapının dayanıklılığını tespit edebilmek amacıyla karot örnekleri aldı.

Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda yer alan bulgular doğrultusunda, binanın inşaatını üstlenen müteahhit ile binanın sahibi “Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma” suçlamasıyla gözaltına alındı.

Soruşturma titizlikle sürdürülüyor

Adalet Bakanı Tunç, “Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle yürütülmektedir. Depremde kaybettiğimiz vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Yaşanan gelişme, deprem bölgesinde yapı güvenliği, denetim eksikleri ve müteahhit sorumluluğu konularını yeniden gündeme taşıdı. Uzmanlar, özellikle deprem riski yüksek bölgelerde inşaat standartlarının eksiksiz uygulanmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor.

Kaynak: haber merkezi