Maltepe Belediyesi, 2025-2026 eğitim öğretim yılında bin öğrenciye 5 bin TL’lik eğitim desteği sağlayacak. Belediye Başkanı Esin Köymen, desteğin ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere tek seferlik olarak verileceğini açıkladı.
Yeni dönemde de öğrencilerin yanında olacaklarını vurgulayan Köymen, “Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, çocuklarımızın eşit ve nitelikli bir eğitim hakkına erişimini destekleyecek bir adımı yeniden hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Köymen, desteğin sadece ekonomik bir katkı olmadığını belirterek, “Bu aynı zamanda eğitimde fırsat eşitliği ve sosyal adalet mücadelesinin somut bir parçasıdır. Kreşlerimizin ve Cumhuriyet eğitim merkezlerimizin koşullarını iyileştiriyoruz. Ayrıca geçen yıl başlattığımız Maltepe Genç Üniversiteli Bursu’nun yeni dönem duyurusunu da önümüzdeki aylarda yapacağız” ifadelerini kullandı.
Eğitimin bireylerin yanı sıra toplumun geleceğini de şekillendiren en güçlü araç olduğuna dikkat çeken Köymen, tüm öğrencilere başarı dolu bir yıl diledi.
Belediye geçtiğimiz yıl da “Okul Arkadaşım Maltepe” projesi kapsamında 1050 öğrenciye 5 bin TL tutarında tek seferlik eğitim desteği sağlamıştı.