EMD İzmir Şubesi üyeleri Abdullah Bozkurt, Adnan Çağlayan, Aytaç Sefiloğlu, Barış Kudar, Cemil Çelik, Füsun Çağlar, Güler Özkan, Mehmet Çapman, Özden Alpdağ, Tarık İnce, Yaşar Sezginer ve Yener Özkesen için düzenlenen anma programı, İzmir Fevzipaşa Bulvarı üzerinde Hisar Camii girişinde gerçekleştirildi.
Anma törenine; İzmir Gazeteciler Cemiyeti Saymanı Tolga Albay, Yönetim Kurulu Üyesi Esat Erçetingöz, 9 Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Macit Sefiloğlu, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, gazeteciler, basın danışmanları ve vefat eden gazetecilerin aileleri yoğun katılım gösterdi.
Anma programında konuşan Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şube Başkanı Murat Demircan, anma töreninin 16’ncısını gerçekleştirdiklerini belirterek, “16 yıldır anma programları düzenliyoruz. Bu anma etkinliklerine başladığımızda andığımız meslektaşlarımız 4 kişiyken, bu yıl 12 meslektaşımızı anar olduk. Pekçoğu Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi’nin kurucu isimleri, hepsi bir ömür ekonomi yazan insanlar. Ben şahsen 12 meslektaşımızın 11’iyle çalışma olanağı buldum. Gazetecilik etiğine sadık kalarak, mesleklerini onurlarıyla anılmayı hak edecek şekilde yaptılar, hepsinin mekanları cennet olsun” dedi.
AYTAÇ ABLA’NIN 25. VEFAT YIL DÖNÜMÜNDE 105 DOSTU ANILARINI YAZDI
Öte yandan 25 yıl önce bugün yaşamını yitiren duayen ekonomi muhabiri Aytaç Sefiloğlu, kabri başında da anıldı.
Kabirdeki anma etkinliğine; merhum gazeteci Sefiloğlu’nun eşi Macit Sefiloğlu, kızı Dilan Sefiloğlu ile eski Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İGC Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Tolga Albay, EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan ile meslektaşları, yakınları ve arkadaşları katıldı.
Duayen gazeteci anısına hazırlanan 'Aytaç Abla' isimli kitap da Sefiloğlu'nun kabri başına getirildi.
EMD İzmir Şubesi ve Ege Bölgesi Sanayi Odası iş birliğinde; Saadet Erciyas ve Hüseyin Erciyas’ın derlemesiyle hazırlanan kitapta Aytaç Sefiloğlu'nun meslektaşları, haber kaynakları ve dostlarından oluşan 105 ismin anılarına yer verildi.
Macit Sefiloğlu, kitabın hazırlanmasında emeği geçen Erciyas çifti ile EMD İzmir Şubesi ve EBSO'ya teşekkürlerini iletti.
Törene katılanlar, Aytaç Sefiloğlu ile anılarını yadetti.