İzmir’in Bornova ilçesi Kazımdirik Mahallesi'nde yürütülen altyapı kazısı sırasında büyük bir doğal gaz kazasımeydana geldi. Mustafa Kemal Caddesi üzerinde sürdürülen çalışmalar esnasında iş makineleri, yerin altından geçen ana doğal gaz borusunu patlattı. Patlama sonrası bölgede büyük bir panik yaşandı.

Ekipler hızla olay yerine sevk edildi

Kazanın hemen ardından olay yerine doğal gaz dağıtım şirketi, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Patlama sonrası çevrede basınçlı gazın dışarı fışkırdığı görüldü. Ekipler kısa sürede bölgedeki gaz akışını kesti, alanı güvenlik çemberine aldı ve olası bir tehlikeyi önlemek için çalışma başlattı.

Mustafa Kemal Caddesi, yaşanan olay sonrası hem araç hem de yaya trafiğine kapatıldı. Güvenlik amacıyla alınan bu karar sonrası bölgeye girişler kontrollü olarak sağlandı. Esnaf ve çevre sakinleri olay anında dükkanlarını kapatarak güvenli bölgelere çekildi.

Esnafın tanıklığı: “Basınçlı gazı gözümle gördüm”

Olay sırasında bölgede bulunan esnaf Vasfi Sulubaş, yaşananları şu sözlerle anlattı:

Yangına karşı farkındalık: Birgi örnek oldu
Yangına karşı farkındalık: Birgi örnek oldu
İçeriği Görüntüle

“Kepçe çalışıyordu, bir anda büyük bir ses duyduk. Gazın bastırarak fışkırdığını gördüm. Kepçe hemen geri çekildi, biz de kepenkleri kapatıp dışarı çıktık.”

Sulubaş’ın anlatımı, olayın ne denli ciddi boyutta olduğunu gözler önüne serdi.

Bornovada Dogal Gaz Borusu Patladi Cadde Trafige Kapatildi 1.Jpg

Can kaybı ve yaralanma yaşanmadı

İzmir Valiliği ve yetkili ekiplerden yapılan açıklamaya göre, olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Ancak yaşanan patlamanın ciddi bir tehlike arz ettiği ve olaya zamanında müdahale edilmemesi durumunda daha büyük sonuçlar doğurabileceği ifade edildi.

Doğal gaz hattı onarılıyor

Doğal gaz dağıtım firması ekipleri, patlayan borunun tamiri ve hattın yeniden güvenli hale getirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede yaşayan vatandaşlara doğal gaz hizmeti geçici olarak durduruldu, gazın tekrar verilmesi için testler tamamlandıktan sonra dağıtımın başlayacağı belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ