CHP İzmir İl Başkanı Çağatay GÜÇ, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bir ülkenin geleceğinin çocuklarına bakılarak kolayca okunabileceğine dikkat çekerek, Türkiye’de çocuklarımızın yaşadığı sorunların “çok boyutlu ve derinleşmiş bir tablo oluşturduğunu” ifade etti.

673D8A744870Ab9862Fbd3Ed
“Çocuklarımız sorunlarla boğuşmaktan çocukluklarını yaşayamaz hale geldi. Biz büyükler olarak, onlara çocukluklarını yaşayacakları imkanları sunmak zorundayız” diyen Çağatay GÜÇ, geçmiş yıllara kıyasla çocuk hakları ve yoksulluk raporlarının, Türkiye’de çocukların temel haklara erişiminde ciddi eşitsizlikler ve gerilemeler olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.

İzmir’de kentsel dönüşümde kritik adım: Depremzedeler ve müteahhitler aynı masaya oturdu
İzmir’de kentsel dönüşümde kritik adım: Depremzedeler ve müteahhitler aynı masaya oturdu
İçeriği Görüntüle

20 Kasim Dunya Cocuk Hak Gun“Ülke olarak çocuklarımızın beslenme, barınma, yoksulluk, sağlık, eğitim, çocuk işçiliği, çocuk istismarı ve uyuşturucu riski gibi başlıklarda daha güçlü stratejiler üretmeliyiz. Dünyaya çocuklarımızın gözünden bakarak dünyayı güzelleştirebileceğimize inanıyoruz.” dedi. Özellikle okullarda derse aç giren öğrenciler gerçeğinin kabul edilemez olduğuna dikkat çeken

P H O T O 2025 11 20 18 28 15Çağatay GÜÇ şu ifadeleri kullandı:
Bir Öğün Ücretsiz Yemek Uygulaması Hayata Geçirilmeli “Öğrencilerimiz sadece derslerine odaklanmalılar, çalışmalılar ve kendilerini geliştirmeliler. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı iyi yetiştirerek iş gücü kaynağımızı büyütebiliriz. Bir öğün yemek bile çocuklarımız için hayati bir destek olacaktır. Öğretmenlerimizin de ortak talebi budur. İktidarın bu konuda acilen çözüm üretmesini ve bir öğün ücretsiz yemek uygulamasını hayata geçirmesini istiyoruz.”
Ayrıca, kış saati uygulamasından vazgeçilmesi nedeniyle öğrencilerin sabah karanlığında okula gitmek zorunda kaldığının altını çizerek:
“Bu zorluktan çocuklarımızı ve ailelerini bir an önce kurtarmak zorundayız. Çocuklarımızın bu tür temel konulardaki haklarının sağlanması ve sorunlarının çözülmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi.
Son olarak: “Mevcut iktidar bu sorunları çözmek zorundadır. Bugün 20 Kasım Çocuk Hakları Günü vesilesiyle, çocuklarımızın haklarına kavuşmaları için daha yüksek sesle konuşuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ