İzmir Valiliği bugün 5 gün süreyle her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması yasaklandığını açıklamıştı. Açıklama sonrasında CHP İzmir yasağa rağmen "CHP İzmir'den Darbeye Karşı Protesto Yürüyüşü ve Basın Açıklaması" düzenleyeceklerini duyurdu.
CHP İzmir'in yaptığı çağrıda şu ifadeler kullanıldı:
"Basın Kuruluşlarımızın Bilgisine,
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığımız, Partimizin yapacağı ve Cumhurbaşkanı Adayının belirleneceği ön seçime tek aday olarak giren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hukuksuzca ve demokrasiye yapılan bir darbe sonucu gözaltına alınmasını protesto etmek için, Bugün (21 Mart 2025 Cuma) saat 18.00'de Fuar Lozan Kapısı önünden başlayacak bir protesto yürüyüşü yapacaktır.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay, İlçe Belediye Başkanlarımız, İlçe Örgütlerimiz, STK'lar, Meslek Birlikleri, Sendikalar,siyasi partilerin temsilcileri ve üyeleri, üniversite öğrencileri ile İzmirli vatandaşlarımızın katılacağı yürüyüş bitiminde, Konak-Alsancak Ali Çetinkaya Bulvarında basın açıklaması yapılacaktır."