Üsküdar Belediyesi’nde yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı, bu yolla “rüşvet” ve “irtikap” suçlarının işlendiği iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra İstanbul Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.
Dört şüpheli için tutuklama talebi
Savcılıkta ifadeleri alınan şüphelilerden Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Özel Kalem Müdürü Alihan Koçoğlu, mimar Burçin Çevik ve müteahhit Bülent Orhan Tozkoparan, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi. Şüpheliler hakkındaki nihai kararın hakimlik sorgularının ardından verilmesi bekleniyor.
İki şüpheliye adli kontrol talebi
Savcılık, Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Ünlü ile iş takipçisi Adem Altıntaş’ın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti. Soruşturmanın, Üsküdar Belediyesi’ndeki yapı ve iskan ruhsatı işlemleri sırasında usulsüzlük yapıldığı ve bazı işlemler karşılığında menfaat sağlandığı iddiaları üzerine başlatıldığı bildirildi.




