ABD’nin Los Angeles kentinde bulunan Peacock Tiyatrosu, bu yıl 77’ncisi düzenlenen Primetime Emmy Ödüllerine ev sahipliği yaptı. “Televizyonun Oscarları” olarak tanımlanan gecede, kırmızı halı geçidi kadar kazananlar da büyük ses getirdi.

İki yapım geceye damga vurdu

Ödül töreninde öne çıkan yapımların başında Netflix imzalı Adolescence ve Apple TV yapımı The Studio geldi. Her iki dizi de birçok dalda ödül toplayarak geceye damgasını vurdu.

Hollywood yıldızı Alexander Uloom, “Mehmed Fetihler Sultanı”nda!
Hollywood yıldızı Alexander Uloom, “Mehmed Fetihler Sultanı”nda!
İçeriği Görüntüle

“En İyi Drama Dizisi” ödülü The Pitt’e giderken, “En İyi Komedi Dizisi” ödülünü The Studio aldı. Böylece Apple TV’nin iddialı yapımı, yılın en güçlü çıkışını yapan komedi dizisi oldu.

The Studio tek sezonda rekor kırdı

Toplam 13 ödül kazanan The Studio, tek sezonda en fazla Emmy ödülü alan komedi dizisi unvanını elde etti. Başrol oyuncusu Seth Rogen, “En İyi Erkek Komedi Oyuncusu” ödülünün sahibi olurken, Hacks dizisinin usta oyuncusu Jean Smart, “En İyi Kadın Komedi Oyuncusu” ödülünü kazandı.

Drama kategorisinde ise The Pitt dizisinin oyuncusu Noah Wyle, “En İyi Erkek Drama Oyuncusu” ödülüne layık görüldü. Aynı diziden Katherine LaNasa, “En İyi Yardımcı Erkek Drama Oyuncusu” ödülünü aldı. “En İyi Kadın Drama Oyuncusu” ödülü ise Severance dizisindeki performansıyla Britt Lower’a verildi.

Emmy Odulleri Sahiplerini Buldu Iste Geceye Damga Vuranlar 3248965 20250915094725

Adolescence mini dizi dalında öne çıktı

Bu yılın en dikkat çeken yapımlarından Adolescence, “En İyi Mini Dizi” ödülünün sahibi oldu. Dizinin başrol oyuncusu Stephen Graham, performansıyla “En İyi Mini Dizi Oyuncusu” ödülünü alırken, Erin Doherty “En İyi Yardımcı Kadın Mini Dizi Oyuncusu”, Owen Cooper ise “En İyi Yardımcı Erkek Mini Dizi Oyuncusu” ödüllerini kazandı.

Yönetmen koltuğundaki Philip Barantini, “En İyi Mini Dizi Yönetmeni” ödülünü alırken, senaristler Jack Thorne ve Stephen Graham, “En İyi Mini Dizi Senaryosu” ödülünü paylaştı.

Gazze vurgusu geceye damga vurdu

Törende sadece televizyonun en iyileri değil, dünya gündemine dair mesajlar da öne çıktı. Birçok ünlü isim, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını eleştirdi.

Oscar ödüllü İspanyol oyuncu Javier Bardem, kırmızı halıya Filistin mücadelesinin sembolü haline gelen kefiye ile çıktı. Bardem, İsrail’in saldırılarını destekleyen hiçbir yapımda rol almayacağını belirterek, “Bu sektörde ya da başka bir sektörde soykırımı meşrulaştıramayız” dedi.

ABD’li komedyen Megan Stalter da üzerine “Ateşkes” yazılı bir çanta ile törene katıldı. Sahnedeki konuşmasında, “Dünyadaki en önemli şey barışa sahip olmak” sözleriyle gecenin en dikkat çekici mesajlarından birini verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ